МИРОСЛАВ ПАРОВИЋ УПОЗОРАВА: Не смемо да допустимо поделу Србије и српског народа!

MIROSLAV PAROVIĆ UPOZORAVA: Ne smemo da dopustimo podelu Srbije i srpskog naroda!

19 januara 2016

parovic-trecasrbijars 7657Predsednik stranke „Treća Srbija“, Miroslav Parović, smatara da će izbori koji su pred nama verovatno biti i jedni od najbitnijih u istoriji srpskog naroda.

„Opšti izbori koji su pred nama mogu da postanu jedni od najtragičnijih u našoj istoriji i to pre svega zbog činjenice da neko pokušava da od njih napravi takmičenje između EU i Rusije, a pri tome se čini sve da se napravi crno-bela slika i da se nipokoju cenu ne dozvoli nijansiranje“, smatra Parović.

„Po mom mišljenju, Srbija i srpsko društvo mogu da opstanu samo ukoliko izbegnu ovu nametnutu podelu i ako se svi zajedno budemo izborili za naš, srpski put. Ta preko potrebna nijansa koja će oboriti crno belu podelu na „naše i njihove“ je politika aktivne neutralnosti“, navodi predsednik stranke „Treća Srbija“.

On ističe da je neutralnost jedini put kojim Srbija treba da ide.

„Pozicija neutralnosti nam omogućava da ekonomski sarađujemo i sa zemljama Zapada i sa zemljama Istoka, jer obe strane imaju veliki interes da uspostave nove ekonomske odnose. Takođe, ovakva politika nam omogućuje da potppuno legitimno nabavimo defanzivno oružje od Rusije i da na taj način našu državu i svakog pojedinca branimo od najvećeg zla današnjice, globalnog islamističkog terorizma i džihada koji su oni pokrenuli“, rekao je Parović.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Goran says:

    Politika neutralnosti je politika nametnuta sa zapada , ona je u istom smislu pogubna za Srbiju kao i da se nasilno prihvati suluda trka u EU . Jedini izlaz , odnosno opstanak Srba i njegovog identiteta kao naroda koji je trenutno desetkovan, je pun zaokret prema zamljama BRIKSA .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *