Miškovićima pomereno ročište

Miškovićima pomereno ročište

14 avgusta 2013

hro-miskovicPripremno ročište u postupku protiv Miroslava Miškovića i još 11 optuženih za zloupotrebe u prodaji putarskih preduzeća odloženo za 14. i 15. oktobar.

Razlog odlaganja je, kako je saopšteno u Specijalnom sudu, što nisu svi advokati na vreme dobili pozive za ročište.

Takođe, danas je objavljeno da je produžen pritvor Milu Đuraškoviću, što je njegov branilac Zoran Ateljević nazvao nečuvenim i najavio novu žalbu Apelacionom sudu.

Miroslav Mišković je tačno u deset stigao u zgradu suda, dok je njegov sin Marko došao nekoliko minuta ranije.

Vlasnik Delta holdinga nije odgovorio na pitanja B92 da li je spreman za suđenje i da li očekuje fer proces i brzo je, bez reči ušao u zgradu, dok je Marko Mišković samo poručio da „nema odobrenje advokata da daje bilo kakve izjave“.

Ipak, Miškovići su ubrzo mogli iz Suda, jer nisu svi advokati bili prisutni, a jedan od njih Jugoslav Tintor, rekao da ih je nedostajalo bar pet-šest.

„I ja sam se praktično slučajno ovde zatekao, jer sam igrom slučaja u Beogradu tokom odmora. Nikada se nije sudilo u avgustu i ovo je neuobičajeno ponašanje u tom smislu“, rekao je Tintor.

Pripremno ročište trebalo bi da traje dva dana, biće zatvoreno za javnost, a na njemu sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka. Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *