Mišković pušten da se brani sa slobode

Mišković pušten da se brani sa slobode

23 jula 2013

01-MISKOVICVlasnik kompanije „Delta“ Miroslav Mišković pušten je nešto pre 13 časova iz pritvora Okružnog zatvora u kojem je bio od decembra 2012. godine, prenosi B92.

Niko od novinara, koji su od jutros stajali ispred Okružnog zatvora u Beogradu, nije video njegov izlazak. Očekivalo se da će on izaći na jedan od dva ulaza, ali njegov izlazak ipak nije zabeležen. Istovremeno, kompanija Delta holding objavila je na svom nalogu na Tviteru da je Mišković, nakon 224 dana, danas pušten iz pritvora.

Pre nego što je pušten da se brani sa slobode, za šta su se stekli uslovi kada je njegova kompanija Delta holding uplatila 12 miliona evra jemstva, Mišković je iz pritvora bio odveden u Specijalni sud, u kome je dao izjavu da se neće kriti.

Iz Specijalnog suda je potom vraćen u Okružni zatvor, u kome se razdužio.

U međuvremenu, Viši sud u Beogradu je saopštio da je ovaj sud primio dokaz da je novčani iznos na ime traženog jemstva za Miroslava Miškovića, u iznosu od 12.000.000 evra položen u depozit suda, kao i da je okrivljeni pred sudom dao obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti boravište.

Nakon toga, posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je naredbu da se okrivljeni Miroslav Mišković pusti na slobodu i istu je prosledilo Okružnom zatvoru u Beogradu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *