Miškovićima zamrznuta imovina

Miškovićima zamrznuta imovina

11 maja 2013

Miroslav Mi[kovi'Finansijska istraga po Zakonu o oduzimanju imovine pokrenuta je protiv Miroslava Miškovića i njegove porodice, saznaje “Blic”. Istovremeno, poreznici će ispitati i kako im je promaklo da vlasnik “Delta holdinga” i Milo Đurašković, gazda “Nibensa”, nisu platili porez za putarska preduzeća od oko pet miliona evra za šta se i terete u optužnici.

“Proveravaju se tokovi novca i računi osoba koje nisu članovi porodice, a na čija imena je prebacivan novac. Popisaće se sva imovina Miškovića i legalni prihodi. Za imovinu koja je nesrazmerna sa zakonitim prihodima biće oduzeta samo ako Miškovići ne dokažu odakle im. Do kraja provera neće moći da prodaju tu imovinu“ kaže izvor beogradskog lista.

Miroslav Mišković se 2005. našao na „Forbsovoj“ listi najbogatijih sa imovina procenjenom na 1,3 milijarde evra. Pretpostavlja se na je u vlasništvu porodice Mišković najmanje 76 preduzeća. “Delta holding”, njihovo glavno preduzeće, činile su “Delta agrar grupa”, “Delta Real Estate grupa”, “Delta distribucija”, “Delta sport” i “Delta – Đenerali osiguranje”. Ovih pet firmi granalo se dalje na manje poslovne organizacije.

Poslednja velika poslovna transakcija Miškovića bila je 2011, kada je prodao lanac prodavnica “Delta Maksi” belgijskoj kompaniji “Delez grupa” za 932,5 miliona evra. Poznato je da su Miškovićeva kupovala i preduzeća u regionu. Kupili su proizvodne hale nekadašnjeg “Radoja Dakića” u Podgorici, odnosno za 7.680.000 evra su preuzeli livnicu, upravnu zgradu i oko 50.000 kvadrata zemljišta. U njegovom vlasništvu je i sarajevski “Standard”, tvrdi “Blic“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *