Miškoviću produžen pritvor za još 30 dana

Miškoviću produžen pritvor za još 30 dana

7 juna 2013

Miroslav Mi[kovi'Miroslavu Miškoviću produžen je pritvor za još 30 dana, odlučio je Viši apelacioani sud u Beogradu, saznaje “Telegraf.rs“. Takođe, odbijen je predlog odbrane za jemstvo, kao upućivanje u kućni pritvor. Viši sud u Beogradu ujedno je i potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Miškovića, vlasnika “Delta holdinga”, Mila Đuraškovića, vlasnika “Nibens grupe”, i još devet osoba zbog malverzacija sa preduzećima za puteve. Ovom odlukom suda optužnica je stupila na pravnu snagu. Oni se teret da su su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Svakog trenutka se čeka i odluka suda i o pritvoru Miškoviću i Đuraškoviću. Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Mišković , njegov sin Marko i Đurašković se teret za oba krivična dela.

Optužnica je podignuta protiv Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihajlovića, Dejana Jevtića, Zdravka Rašo i Predraga Filipovića optužene za pomaganje u zloupotrebi položaja ovlašćenog lica. Živojin Petrović i Jadranka Bardić se terete za pomaganje u utaji poreza. Protiv Zorana Kaitovića istraga je obustavljena, jer u toku postupka nije potvrđena sumnja da je zloupotrebio položaj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *