МИСТЕРИЈА! Где је руски председник у доба короне? ЕВО ГДЕ ЈЕ ПУТИН…

MISTERIJA! Gde je ruski predsednik u doba korone? EVO GDE JE PUTIN…

30 aprila 2020

Putin se redovno testira na virus, kao i njegov pres-sekretar, a određeni deo administrativnog osoblja predsednika testira se nekoliko puta nedeljno.

Režim samoizolacije je zahvatio sve, pa i ruskog predsednika. Epidemija ga je primorala da promeni vreme i mesto rada, pa čak i okruženje. Evo šta se ovih dana dešava oko Putina.Krajem marta Putin je posetio specijalnu kovid bolnicu u Moskvi. Snimak ruskog predsednika u žutom skafanderu tada je obišao svet.

Ali pojavila se još jedna fotografija: ona na kojoj se Putin rukuje sa glavnim lekarom bolnice Denisom Procenkom, sada već bez zaštitnog odela.

Nedelju dana posle njihovog susreta, 31. marta, kod Procenka je otkrivena infekcija korona virusom (dosad je već ozdravio), a narednog dana Putin je otišao u samoizolaciju. Prestao je da odlazi u Kremlj, smanjio je broj ličnih susreta i više se ne rukuje, rekao je njegov pres-sekretar Dmitrij Peskov. Predsednik je privremeno prestao da se pojavljuje u javnosti.

Kremlj pritom saopštava da je sa Putinom „sve u redu” i da jednostavno „sada svi održavaju socijalnu distancu”, kaže Peskov. Socijalna distanca u Putinovom slučaju je maksimalna: skoro svi njegovi sastanci održavaju se preko video-linka. Istina, neki od njih su imali prenos na televiziji, kao na primer savetovanje sa članovima vlade o situaciji u vezi sa virusom korona.

Pa ipak, neki ljudi i dalje mogu lično da se sretnu sa predsednikom. Na primer, tokom poslednje dve nedelje on je imao susrete sa ministrima i predstavnicima bankarskog sektora. Ali svi koji dolaze kod njega moraju najpre biti testirani na COVID, saopštio je Peskov 27. aprila.

Putin se redovno testira na virus, kao i njegov pres-sekretar. Određeni deo administrativnog osoblja predsednika, prema njegovim rečima, testira se nekoliko puta nedeljno.

– S obzirom da stalno idemo na posao. Jedan deo osoblja radi od kuće, a neki dolaze na posao samo u slučaju potrebe, kad se, na primer, pripremaju onlajn događaji – objašnjava Peskov.

Osim toga, za zaštitu predsednika nisu uvedene nikakve posebne mere, tvrdi Peskov:

– Predsednička medicina je posebna dimenzija, i to je uvek tako, nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom. Zato se čini sve što je potrebno kako bi se predsednik zaštitio od sezonskih i drugih bolesti.

Rusi sve vreme diskutuju o tome gde predsednik provodi samoizolaciju. Novinari su izneli pretpostavku da se on od virusa krije u „nekom bunkeru”, dok su pojedinačni sastanci samo „konzerve”, tj. ranije pripremljeni materijali.

Međutim, Kremlj demantuje te glasine i tvrdi da Putin živi i radi u svojoj rezidenciji Novo-Ogarjovo kod Moskve, 10 kilometara od moskovskog kružnog auto-puta. Takođe, sve video-konferencije prenose se sa tog mesta.

Peskov je objasnio da Putin neprekidno radi nezavisno od doba dana ili dana u nedelji, kao i da plivanje u bazenu i vežbe u teretani „protiču na uobičajen način”. Doduše, predsednikov pres-sekretar ne zna kako Putin u samoizolaciji provodi slobodno vreme.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Samo da se ne razbole Putin i Melanija, za ostalo lako cemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *