MISTERIJA – Otkuda na Balkanu poplave, tornada, crni skakavci, buđenje vulkana…?

MISTERIJA – Otkuda na Balkanu poplave, tornada, crni skakavci, buđenje vulkana…?

27 juna 2014

storm regf45Piše: Ratko Paić

U poslednje vreme u Srbiji se desilo toliko mnogo nezapamćenih prirodnih katastrofa, da se opravdano postavlja pitanje – koliko su one zapravo „prirodne“, a u kojoj meri su možda proizvod svesne ljudske namere? Bez obzira da li klimatsko oružje zaista postoji ili ne, ostaje činjenica da splet neobičnih okolnosti nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.

Zato, pogledajmo samo neka najnovija „čudesa“, koja su poharala Srbiju i njenu bližu okolinu. Posle poplava kakvih na ovim prostorima, po rečima stručnjaka, nije bilo ni u poslednjih hiljadu godina – najčešće baš na tim istim područjima se sada dešavaju neviđeni orkani i tornada. Prvo je na području Lazarevca, koje je nedavno stradalo od vodene stihije, protutnjao pravi tornado koji je doslovno podizao natovarene kamione, nosio krovove kuća i čupao bandere.

Zatim se slično desilo i u Svilajncu, koji je takođe pre toga bio potpuno poplavljen, u kome je tornado oduvao krovove sa oko 100 kuća, a po svedočenju meštana, bilo je toliko strašno da nisu mogli opisati silinu iznenadnog vetra koji je nosio drveće. U isto vreme, takođe na području gde su nedavno harale poplave, celom širinom Republike Srpske je prošao gigantski oblak dugačak tri kilometra, koji je pored olujnog vetra kakav se ne pamti, izručio grad veličine teniske loptice, koji je uništivši 15 dalekovoda izazvao nestanak struje u pola Republike i bukvalno svojom razornom snagom ubio mnoge domaće životinje na koje je pao. Međutim, ni tu nije kraj neobičnim pojavama, jer na primer kod Kuršumlije i dalje traje agonija sa najezdom nepoznate vrste ogromnih crnih skakavaca, koji podjednako ujedaju ljude i životinje, a koji se kreću u roju dugačkom nekoliko stotina metara. Pri tom i sami stručnjaci govore da im nije poznato o kakvim se skakavcima radi, niti odakle su došli, pa čak ni to čime se hrane.

Osim toga, početkom juna su mnogi mediji preneli apokaliptične scene iz Gornjeg Milanovca, dakle iz još jednog grada koji se tek oporavlja od stravičnih poplava, u kome je reka Despotovica šokirala sve meštane sa svojom izrazito crvenom bojom vode, zbog čega su je odmah prozvali – krvava reka. Nadalje, na Balkanu je listu neobičnih pojava koje nikada ranije nisu viđene, produžila pojava takozvanih azijskih stršljenova u Sloveniji koji predstavljaju veliku pretnju po ljudske živote, a u Makedoniji je stubove gustog dima počeo da izbacuje i vulkan Duvalo kod Ohrida, što je zaprepastilo čak i tamošnje vatrogasce, s obzirom da su svašta gasili do sada, ali nikada žive vulkane.

Sve to zajedno kod mnogih ljudi budi sumnju da su možda makar neke od tih pojava izazvane ili barem potpomognute ljudskom rukom, pogotovo kada je reč o neviđenim oblacima i strujanjima vazduha koji izazivaju obilne kiše i stvaraju rušilačka tornada. I mada još niko nije dokazao postojanje klimatskog oružja, čijim ocem se smatra Nikola Tesla, ipak ostaje činjenica da su neke njegove zamisli već našle vojnu primenu, s obzirom da je recimo pre nekoliko godina američka štampa potvrdila početak izrade elektromagnetnog topa koji u suštini radi na principu Teslinih izuma. Naravno, teško je poverovati u bilo čiju svesnu nameru da izazove promenu klime, ali zbunjeni građani koje su zadesile sve navedene kataklizme – u neverici se i dalje pitaju šta ih je snašlo.

(Glas Rusije)

KOMENTARI4 komentara

 1. mitovi mitovi says:

  Ima izgleda Boga !

 2. Za Srbiju says:

  Kako to da ne verujemo? Ne verujemo svojim očima? Mi ne verujemo da nas satiru najmanje zadnjih 200 godina. Ne znam šta još treba da nas snađe, pored ukupne političke, teritorjalne, etničke, ekonomske, socijalne, drštvene i prirodne katastrofe, pa da počnemo da verujemo u ono što vidimo i doživljavamo? Ja mislim da mi više nismo čiste glave. PS Rusi idu našim putem, jer su metode iste, iz istih centara. Vidim ni oni ne veruju. Zašto oni i mi bežimo od istine i gubimo dragoceno vreme? Izgleda da su nam jevrejske knjige (Biblija) dobro oprale mozak, pa još samo verujemo u njihovog "Boga".

 3. 777 says:

  Izvini covece ali se nisi pravilno izrazio. Nemoj se izrazavati u mnozini. To neciste glave izrazi se u jednini. A ta sto je ti nazivas jevrejskom knjigom (Biblija) je data svim ljudima. Nekome za nauku nekome za ukor. I sve to sto se desava upravo sada potvrdjuje da je biblija istinita. Kad bi je samo bolje prostudirao a ne bacio ljagu na nju, stvari poslednjeg dogadjaja bi ti bile mnogo jasnije. Upravo to, upravo to i skakavci i crvene reke i grad velicine T.lopte opisano je u poslednjoj knjizi te svete knjige Biblije koja je data svim ljudima a ne samo Jevrejima. Zivimo u poslednjem vremenu kad ce ovoj planeti doci kraj. Ali ne zato sto Bog mrzi ovu planetu vec zato sto je neizmerno voli. Jako skoro na ovoj planeti nece vise biti zla. Ja jedva cekam to. Sotona ce biti unisten zauvek, zauvek i nece mu se cak ni ime ikad vise spominjati. Sve to sto se desava Bog nas je tacno obavestio preko proroka. Nije opisano da li te katastrofe dolaze kao posledica ljudske ruke ali je opisano da ce se desiti. Ja licno verujem da Sotona nas najveci neprijatelj u dosluhu sa svojim slugama iz tajnih drustva, on sve to radi.

 4. jelena says:

  nista ovde nije slucajno. pogledajte dokumentarac na tv "Palma" u 18.00 u nedelju, pa ce vam sve biti jasno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *