МИСТЕРИЈА С-300

MISTERIJA S-300

7 jula 2018

Eho posete ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Srbiji ne jenjava i dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić polemiše sa dopisnikom Komersanta Genadijem Sisojevim, koji ga je optužio da balansira između istoka i zapada, ministar odbrane Aleksandar Vulin žurno demantuje ruske medije da je Beograd poslao Moskvi zahtev za isporuku raketnog sistema S-300, 2021. godine.Ovu vest o oružju agencije TASS koju je preneo portal Sputnjik Srbija, deo javnosti protumačio je opomenu Beogradu iz Moskve zbog Kijeva.

To je, prema rečima lidera Istočne alternative Dragana Todorovića, „packa i upozorenje Moskve, predsedniku Srbije da pazi šta radi“.

– Moskva pažljivo prati poteze Aleksandra Vučića i procenjuje dokle je spreman da ide u odnosima sa Rusijom – tumači za „Vesti“ situaciju Todorović i ističe da sve izjave koje šef države daje su za domaću upotrebu.

Predsednik Srbije se našao pogođen ocenom Sisojeva da njegovim balansiranjem nisu zadovoljni ni Rusija, ni Zapad. Ironično je pozdravio komentar Sisojeva i zapitao i šta je Ukrajina ikada učinila nažao Srbiji.

– Ponosan sam zbog Sisojeva, koji se trudi da da komentar protiv mene kao predsednika – kazao je Vučić, istakavši da ne može da mu zapoveda bilo ko iz SAD, EU ili bilo koje zemlje, šta da uradi.

Pitanja bez odgovora

– Pitam šta je Ukrajina učinila protiv Srbije i protiv Srba? Možete li da mi odgovorite – zapitao je Vučić jednog srpskog novinara i odmah dodao da ni sam ne može da odgovori na pitanje koje je postavio.
Isto je, rekao je predsednik Srbije, kao i kad zapita „ove sa Zapada“ šta je to Rusija uradila protiv protiv Srbije.
– A kada me pitaju: „Šta smo mi uradili protiv vas?“, e onda imam, bogami, spisak i listu – primetio je Vučić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Cetnik says:

    Braco Rusi pomozite nam da skinemo dEU monstrume sa vlasti!

  2. slobo says:

    Glupane nije nista uradila ptotiv Srbije zato sto nije imala sansu nda uradi nista.Dovoljno ti govori rijec Banderovci .Sta mislis sta bi ti oni uradili da imaju sansu .Nacisti sigurno bi Srbe postedjeli.AVAVAV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *