МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ХАРА ИНДИЈОМ

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ХАРА ИНДИЈОМ

8 децембра 2020

Мистериозна болест која се појавила у Индији алармирала је тамошње званичнике, лекаре и јавност, а вест се проширила широм света.

Премијер савезне индијске државе Андра Прадеш Јаган Мохан Реџи посетио је болницу у коју су примљене стотине људи са симптомима мучнине, вртоглавице и епилепсије. Он је пацијентима обећао сву потребну помоћ.Лекари у индијском граду Елуру у држави Андра Прадеш збуњени су због мистериозне болести која се појавила пре три дана. Најмање 345 људи жалило се на симптоме епилепсије, вртоглавицу, повраћање и појављивање пене у устима, рекао је медицински званичник за Спутњик.

Он је нагласио да је прерано да се било шта каже на ову тему.

„Тимови раде на утврђивању узрока болести. Једна особа је до сада умрла, али већина пацијената се осећала нормално и опорављала се“, рекао је лекар.

Он је одбацио наводе о загађењу воде, наглашавајући да су и људи који не конзумирају воду из градског водовода такође оболели.

„До сада се болест није ширила са једне особе на другу, а појавила се код пацијената различите старосне доби. Оболели су и људи из подручја у којима се не дистрибуира вода из Елуруа. Чак и они који свакодневно пију само минералну воду су хоспитализовани“, додао је он.

Индијско Министарство здравља основало је одбор за истраживање мистериозне болести у граду Елуру и његовој околини.

Тим лекара из главне индијске болнице и истраживачке установе Институт медицинских наука Индије тренутно посећује Елуру како би открио узрок неидентификоване болести.

Лекари би требало да предају прелиминарни извештај до уторка увече.

У међувремену, заменик премијера и министар здравља Ала Кали Кришна Сринивас рекао је да су узорци крви пацијената испитани и да нису откривене вирусне инфекције.

„Пацијенти су, у ствари, тестирани и на вирус корона и сви резултати тестова су били негативни“, рекао је Сринивас медијима.

Како је раније објављено, мистериозна болест која се појавила у Индији код обелелих изазива губитак светсти након појаве првих симптома. Узрок болести тек треба да се утврди.

KOMENTARI2 коментара

  1. I Love persida says:

    I kod nas je bilo slučajeva da osoba nije pozitivna ali da ima najteže moguće reakcije. Ovo u Indiji po simptomima liči bukvalno na besnilo, koje je sasvim smrtonosno. Tamo gde je narod mnogoljudan i siromašan, tamo je Bili Gubavi već harao, nekad beše ebola i sida najrasprostanjenije u Africi, ali iako neizlečive te bolesti više nisu moderne, sada ima novih bum infekcija. Pisano je da će ljudi padati u nesvest od straha, da će biti ratova, gladi i bolseti, zemljotresa i poplava, pred dolazak Gospoda i Spasitelja našeg, zašto to niko ne dovede u red? Zato što to nije u moći čoveka, već Onoga kome sva ova kreacija i pripada, a On zaista i hoće doći sve da uredi.

  2. uddu says:

    Šta je sad,koja je to nova bolest.Možda je virus pijanih pingvina pa i za to da nas pelcuju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u