MISTERIOZNA SMRT: Veliki kritičar Putina pronađen mrtav, prijatelj tvrdi da je ubijen

MISTERIOZNA SMRT: Veliki kritičar Putina pronađen mrtav, prijatelj tvrdi da je ubijen

6 novembra 2014

aleksej-devotcenko-youtube_620x0Aleksej Devotčenko, glumac i oštri kritičar predsednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u sredu u svom stanu u Moskvi.

Uzrok smrti popularnog glumca još uvek nije poznat, a istražitelji naode da nisu pronašli nikakve tragove nasilne smrti i da je autopsija u toku, prenose ruske novinarske agencije.

Stanislav Sadalski, glumac i kolega pokojog Devotčenka, napisao je na svom blogu da je njegov prijatelj ubijen, na osnovu informacija koje ima.

Devotčenoko (49) je u protekloj deceniji učestvovao u više antivladinih protesta, davao podršku LGBT zajednici u Rusiji i kritikovao Moskvu zbog podrške separatistima u istočnoj Ukrajni.

U jednom policijskom izveštaju stoji da je jednom prilikom Devotčenko pronađen kako leži u lokvi sopstvene krvi pošto je u alkoholisanom stanju i izlivima besa naneo sam sebi teške povrede, pisao je ruski tabloid „Lifenews“ za koji se smatra da je glasilo bezbednosnih službi.

“On je genije i građanin koji predstavlja oličenje hrabrosti i neustrašivosti. Uprkos ovome, on je i veliko dete koga su pratile nevolje gde god da se pojavio“, rekao je opozicioni političar iz Sankt Peterburga Biris Višnevski.

Devotčenko je nezadovoljan režimom i demonstrativno odbio nekoliko državnih odlikovanja koja mu je dodelio Putin.

“Muka mi je od ove carske države, muka mi je od njenih laži, zavera, davanju legimiteta krađi, primanju mita i zbog svih ostalih njenih ‘vrlina’ „, svojevremeno je izjavio Devotčenko.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Jedan idiot manje.

 2. Robert Lucas says:

  Ako njemu nije jasno ko je rasturio Koreju, Vijetnam. Libiju, Jugoslaviju, Irak i sad Ukrajinu, nije ni zaslužio bolje.

 3. Vera DJORDJEVIC says:

  Ma ljubavnik ga koknuo kad ga je nasao sa drugim.

 4. David Gajic says:

  Taj Devotčenko je bio notorni alkoholicar dugi niz godina. A kao glumac maksimum je imao neke epizodne role (na scenu ili dve za film ili seriju). Tako da o njegovoj genijalnosti mogu nekom drugom da pricaju bajke. I to da ga je Putin hteo odlikovati verovatno izmisljaju. A da je bio medju aktivnijim gangulašima - fakat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *