МИСТЕРИОЗНИ РУСKИ АВИОН СЛЕТЕО У ВЕНЕЦУЕЛУ! Сви се питају ЗАШТО, а спекулације су већ почеле… Спрема се нешто велико – ТАЈНА ЗЛАТА ВРЕДНА!

MISTERIOZNI RUSKI AVION SLETEO U VENECUELU! Svi se pitaju ZAŠTO, a spekulacije su već počele… Sprema se nešto veliko – TAJNA ZLATA VREDNA!

31 januara 2019

Iznenadno sletanje ogromnog ruskog putničkog aviona u Venecuelu usred krize zbog antivladinih protesta probudio je spekulacije i sumnje opozicije da administracija aktuelnog predsednika Nikolasa Madura pokušava da iznese rezerve zlata u inostranstvo.

Kako prenosi AP, Boing 777 kapaciteta do 400 mesta, pripada ruskoj kompaniji Nordvind Erlajns i sleteo je u ponedeljak uveče. U sredu ujutru još je mogao da se vidi na aerodromu Majkvetija kod Karakasa.Jedan predstavnik Nordvinda potvrdio je da je avion sleteo, ali nije želeo da kaže ko je unajmio avion, šta prenosi ni koji mu je red letenja.

Opozicioni poslanik Hose Guera, nekadašnji direktor centralne banke, rekao je, pozivajući se na izvore iz finansijskih krugova, da je avion unajmljen da preveze 20 metričkih tona zlata što čini oko 15 odsto rezervi ovog metala u Venecueli.

„Ovo treba shvatiti krajnje ozbiljno. Ove rezerve ne pripadaju Kalikstu Ortegi (predsednku centralne banke), već pripadaju Venecueli“, rekao je u parlamentu.

Madurova vlada nije se oglašavala ovim povodom.

Rusija je glavni kreditor Madura i snabdevač oružjem, a ruska kompanija Rosnjeft je investirala velika sredstva u naftna polja Venecuele.

AP navodi i da je ovo prvi put da je avion ove ruske kompanije koja inače saobraća po unutrašnjosti Rusije i jugoistočnoj Aziji, sleteo u Venecuele.

KOMENTARI5 komentara

 1. rajko says:

  Još jedan ili dva leta ove grdosije, i Venecuela će biti potpuno bezbedna od bilo kog spoljnog ili unutrašnjeg agresora. Nemam pojma šta ili koga prevoze, siguran sam da je nešto u vezi sa bezbednošću Venecuele.

  • Roy says:

   Dovoze specijalce, a odvoze zlato u Rusiju

  • padre says:

   Baš da mi je znati, koga on to smatra "narodom Venecuele"?

 2. A akoM says:

  A možda je avion dovezao dresiranu Godzilu?!?Još da Kinezi dovezu dresiranog Megalodona?!?

 3. petrovgrad says:

  Javila mi tetka doneo im eksere a uzeo semenski krompir. Klasična kompezacija. Koji smo mi idioti, znamo za Venecuelu a neznamo za naših pet milijardi na Kipru kuda ih odneli dosmanlije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *