MITROPOLIT AMFILOHIJE: Nezavisna Crna Gora je za mene svetinja

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Nezavisna Crna Gora je za mene svetinja

4 oktobra 2013

AmfilohijeMitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da on poštuje to što je crnogorski narod na referendumu odlučio da obnovi državnu nezavisnost.

On je kazao da je nezavisnost Crne Gore za njega završena priča, dodajući da se šalio kada je Crnu Goru nazvao „fildžan avnojevskom tvorevinom“.

„Ako narod nešto izglasa, to je za mene svetinja. Svemu onome dobrome u tome ću da služim. Dolazim iz Crne Gore i kao mitropolit predstavljam Crnu Goru. Neka nam bude živa i večna Crna Gora”, rekao je mitropolit Amfilohije u intervjuu za Televiziju Crne Gore.

On je ponovio da je osveštanje Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici prilika za praštanje i pomirenje u Crnoj Gori.

Upitan da li će osveštenje Sabornog hrama biti prilika da i on zatraži oprost, mitropolit Amfilohije je odgovorio potvrdno.

„Sigurno. U svakom trenutku sam spreman na to, jer ne bih bio hrišćanin, a još manje naslednik Svetog Petra da ne tražim oproštaj. Saborni hram Podgorici je moj oproštaj, moje praštanje i u isto vreme poziv da mi oproste svi i da se zagrlimo i zabratimo oko svetinje božje”, naveo je mitropolit crnogorsko-primorski.

KOMENTARI2 komentara

  1. pele says:

    Izlapotina...

  2. stevan says:

    nerazumem nije više srbin, neverujem u ovo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *