МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ОТКРИО ШОКАНТНУ ИСТИНУ О ТАЧИЈУ! Ово је доказ да има српско порекло! (ВИДЕО)

MITROPOLIT AMFILOHIJE OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU O TAČIJU! Ovo je dokaz da ima srpsko poreklo! (VIDEO)

1 avgusta 2018

Nedavno je otkriveno da Hašim Tači, predsednik samoproglašene republike Kosovo, omražena ličnost u našoj zemlji, zločinac iz OVK, zapravo ima srpsko poreklo, a mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije sada je otkrio i podatak da je Tači direktni potomak jednog pravoslavnog sveštenika.– Kažu za ovog najvećeg zločinca među Albancima, Hašima Tačija, da je potomak nekog sveštenika Danilovića, koji je raščinjen zbog toga što se oženio nekom drugom ženom, muslimankom, poturčio se i evo šta se izrodilo i od njega sada šta se rađa – kazao je mitropolit gostujući u emisiji na TV Hram.

Nedavno je Mustafa Nanos, novinar i politički analitičar iz Albanije, izneo tvrdnju da Albanci sa Kosova i Metohije imaju srpsko poreklo, što je, logično, izazvalo burne reakcije među njima jer im ne prija da čuju tako nešto.

Istovremeno, Mrdmend Meja, univerzitetski profesor sa Kosova, podelio je na Fejsbuku studiju koja se bavi pitanjem porekla Albanaca. Na osnovu te studije izgleda da je poreklo Albanaca blisko grčkom, sicilijanskom, vlaškom, dok je više od 60 odsto Albanaca ima srpske gene, preneli su prištinski mediji.

Božidar Kljajević, poznati beogradski etnolog i istoričar, prokomentarisao je tu studiju navodeći da je veoma realna.

– Albanci kojima ovo nije prijatno da čuju treba da se pomire sa istinom. Ne znam da li baš 60 odsto njih ima srpske gene, ali 40 odsto je sigurno. Albanci vode poreklo iz oblasti koja se zvala Albana, a nalazila se na južnim delovima Kavkaza i Kaspijskog mora, odatle su došli u 12. ili 13. veku i naselili se u južne delove Epira. Posle su pokušali da pređu u južnu Italiju i na Siciliju, pa je jedan deo njih uspeo, a deo je vraćen. Ti što su ostali u Epiru bili su deo skitačkih plemena bez jezika, tradicije, ičega, i otišli su na sever u albanske planine – objašnjava istoričar i nastavlja:

– Dolazak Turaka tada su prihvatili kao olakšanje i prvo su poturčeni Srbi koji su živeli na prostorima Albanije, bilo da su pravoslavci ili katolici, a kasnije su Turci nastavili osvajanja na sever i albanizovali su se svi. Na prostorima severne Albanije imate albanska plemena Hoti, Kastrati, Klimenti, Krasnići, a oni svi imaju srpsko poreklo, kao i pleme Gaši, oni su čak u rodu sa Bjelopavlićima i Dukanićima. Skenderbeg je srpskog porekla, deset kolena iza njega su sami Srbi. Ta analiza je samo potvrdila da smo jedan narod sa različitim imenima. Naš prvi svetac Jovan Vladimir sahranjen je u Albaniji i taj grob čuvaju neki čestiti Albanci. Isto tako su Makedonci kompletno poreklom Srbi, a ni oni danas to neće da priznaju – objasnio je istoričar.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. Dušan says:

  Izrod je od Boga proklet!

 2. Crvene Linije says:

  Jedino zmajčeki nemaju Srpske krvi, oni su potomci Austrijskih štalskih momaka i bosanaca na privremenom radu u "deželi", tu moramo da podvučemo crtu!

  • Velika Metla says:

   CL,iza svakog uspešnog braka janeza krije se po jedan "bosanac"!

 3. Dragi says:

  Na Kavkazu nije bila Albana, već se ona zvala Albanija, a prostirala se na teritorijama današnjeg Azerbejdžana, Dagestana i Gruzije. Pogledajte samo karakteristična lica većine kosovskih šiptara, koja se drastično razlikuju od onih u sadašnjoj Albaniji, i videćete koliko su oni slični Kavkazskom tipu, za razliku od balkanskog tipa lica.

 4. Kuč says:

  najveća tajna je zašto Srbska kuvana žaba nikako da proviri iz kotlića i ne skonta da se kotlić j o š krčka!Moj pok. djed, Bog da mu dušu prosti je bio 13-godišnji dečak , kada je od Prave Srbije 1912., stvorena Albanija, voljom velike britanije. Od tada do sada je stvoreno još 6, tj ukupno 7 tzv. "nezavisnih"država na Srbskoj zemlji: NDH,BIH;MNE;BJRM;RSLOVENIJA,i nedonošče sa urodjenom manom tzv kosoves. Sem Slovenije, koja ima civilizacijski nivo, integritet i izraženu superiornost iako mala, ostali su fol države, nesposobne za samostalnost u bilo kom smislu.Mada je većini maternji jezik srbski,oni ga prekrštavaju na hrvacki, crnogorski, bošnjački, mada sve isto pišu i govore.Svadjamo se bez prevodioca, što je nemoguće kod različitih naroda. Dakle, radi se o istom narodu, od kojih su jedni Srbi a drugi AntiSrbi. U tom je suština svih dogadjanja zadnjih vekova.Ako idete dublje u istoriju, tek se razmotava klupko: Rumunija je osamostaljena 1877. do kada je zvanični jezik u upotrebi na njenoj teritoriji bio S r b s k i .Tzv. Dačani, Tračani, Geti, Iliri,Vlasi, Beli Srbi , Besarabi...svi su govorili isti jezik i zato nemamo artefakte nepostojećih jezika . važilo jednostavno pravilo: govori Srbski ,da te ceo svet razume.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *