Mitrović nastavlja sa optužbama, Đilas ćuti

Mitrović nastavlja sa optužbama, Đilas ćuti

18 juna 2013

MitrovicRat dva medijska moćnika – Željka Mitrovića i Dragana Đilasa – nastavlja se, ali je iz marketinških prešao u druge vode. Prvi čovek Pinka sada optužuje predsednika DS i gradonačelnika Beograda za stvari koje nemaju veze sa radom njegove agencije „Dajrekt medija“, pišu Novosti.

Uključilo se i Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje od Republičke radiodifuzne agencije traži reakciju. NUNS tvrdi da Mitrović „na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune“.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji u ponedeljak, međutim, nisu hteli da reaguju, niti smo od njih mogli da dobijemo bilo kakvo objašnjenje da li su Mitrović i TV Pink na bilo koji način prekršili medijske zakone i Kodeks ponašanja emitera.

Poslednje Mitrovićeve optužbe na Đilasov račun ticale su se navodnih zloupotreba funkcije gradonačelnika. On je upitao NUNS da mu pojasni o čemu njegova televizija sme da izveštava, a o čemu ne, „ko sme da krade, a ko ne, ko sme, a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama gradonačelnika Đilasa“.

Zatražio je i hitno objašnjenje da li sme da objavi „kako je i zbog čega i preko koga gradonačelnik Đilas hapsio rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija, među kojima i profesore univerziteta i pored saznanja da su nevini, što im je i sam potvrdio“.

– Da li smem da objavim snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića sa prof. dr Nikolom Milinčićem, a po nalogu gradonačelnika Đilasa, u kome se potvrđuje saznanje o nevinosti uhapšenih lekara, kao i ultimatum za ostavke iz političkih razloga. Očekujem odgovor i na pitanje da li smem da objavim šta je gradonačelnik Đilas sa rukovodiocima zdravstvenih institucija, a pre njihovog hapšenja, rekao dr Vladanu Šubareviću – upitao je Mitrović NUNS.

Iz kabineta gradonačelnika ni u ponedeljak, kao ni prethodnih dana, nije bilo reakcije na salve Mitrovićevih optužbi. Ne zna se ni da li će ovaj slučaj dobiti sudski epilog. Nakon višednevnog rata saopštenjima, u ponedeljak je i u „ružičastom“ taboru bilo zatišje.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *