Mitrovićev sin prošao na zeleno svetlo u trenutku nesreće

Mitrovićev sin prošao na zeleno svetlo u trenutku nesreće

23 jula 2013

Mitrovic2Aleksandar Mitrović (19) usmrtio je Andreu Bojanić (17) vozivši automobil kroz čisto zeleno svetlo, tvrdi “Telegraf.rs“. Kako saznaje “Telegraf“ iz izvora bliskih istrazi sin Željka Mitrovića vozio je automobil BMV X6 srednjom, razdelnom trakom, a u trenutku udarca pokojna Andrea pokušala je da pretrči mesto nesreće (semafor u Ustaničkoj ulici) dok je to bilo svetlosnom signalizacijom zabranjeno za pešake.

“Ovaj semafor, poput mnogih u Beogradu predstavlja crnu tačku za pešake, jer nije sinhronizovan“, kaže izvor Telegrafa blizak istrazi, i dodaje:

“Naime, nesrećna devojka je prvi deo ulice, od trotoara do ostrva na sredini prešla na zeleno, tj. dok je za pešake, na semaforu koji se nalazi na ostrvu, bio dozvoljen prelazak do tog ostrva. Međutim, deo od ostrva do druge strane ulice bio je u tom trenutku zabranjen za pešake, ali je ona, da li zbog žurbe ili nekog drugog razloga nastavila da prelazi ulicu i u tom momentu je na nju naleteo BMV kojim je upravljao Mitrović. U trenutku udarca bilo je čisto zeleno svetlo za automobile“, navodi sagovornik tog portala , koji je insistirao na anonimnosti.

S obzirom na to da kobna raskrsnica nije pokrivena kamerama saobraćajne policije, ključ istrage krije se u snimcima sigurnosnih snimaka s obližnje menjačnice koje pokrivaju i prostor pešačkog prelaza na kojem se dogodila tragedija.

“Policija je uzela snimak iz menjačnice i on će biti korišten i prilikom veštačenja za utvrđivanje brzine kojom se kretao BMV, ali i kao dokaz da je Aleksandar prošao raskrsnicu na dozvoljeno, zeleno svetlo“, zaključuje sagovornik Telegrafa.

Iako je Aleksandru Mitroviću određen jednomesečni pritvor, kako ne bi uticao na svedoke, očekuje sa da svedočenja budu obavljena u narednih nekoliko dana, kao i da veštaci svoj posao obave u istom roku, što znači da ne bi bilo prepreka da Mitrović i pre ovog roka izađe kako bi se branio sa slobode.

Mitrovićevog sina brani advokat Milenko Milisavljević, kome su struka upravo saobraćajne nesreće. Milisavljević je na sudu zastupao voditeljku RTS-a Petru Cvijić, kao i Dževida Fazlijovskog, vozača bivšeg ministra za rad Slobodana Lalovića.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *