МЛАДИ ФРАНЦУЗИ УЗ ЛЕ ПЕНОВУ: Патриоте преузимају власт у Француској!?

MLADI FRANCUZI UZ LE PENOVU: Patriote preuzimaju vlast u Francuskoj!?

13 marta 2021

LIDERKA stranke krajnje desnice „Nacionalno okupljanje“ Marin le Pen ozbiljno računa na to da bi mogla da stane na čelo Francuske.

Već je viđena kao jedna od dvoje kandidata u drugom krugu trke za Jelisej sledeće godine. Sondaže joj idu naruku.Prema najnovijem ispitivanju, 48 odsto građana procenjuju njenu moguću pobedu na izborima! Promenila je imidž i njena pobeda više se ne smatra nemogućom.

Istovremeno, 36 odsto je najavilo da će glasati za nju. Podržavaju je naročito radnici koji jedva sastavljaju kraj s krajem, ali, što je veoma zanimljivo, još više mlađe generacije. Pobedu joj predviđa 59 odsto radničke populacije i, što je iznenađujuće, čak 62 odsto mladih od 18 do 24 godine.

– Makron bi je želeo za protivnika, misleći da ne može da pobedi, jer nosi nasleđe svoje porodice. Ali, ona danas ima drugačiji pristup od njenog oca. Na francuskoj političkoj sceni trenutno nema drugog ko bi mogao da se suprotstavi Makronu. Mladi osećaju neizvesnost oko napretka društva i sveta, mondijalizacije, zapošljavanja, bezbednosti.

Zabrinuti su i svesni da njihov život neće biti isti kao što su ga vodili njihovi roditelji – ističe, za „Novosti“, francuski geopolitikolog srpskog porekla Nikola Mirković.

Istraživanje je pokazalo da 79 odsto ispitanika Marin le Pen smatra autoritativnom, 65 arogantnom, 60 dinamičnom i 58 hrabrom. Za 45 odsto učesnika ona ima dobre ideje za Francusku. Da bi bolje rešila pitanje emigracije od aktuelnog predsednika misli 51 odsto anketiranih.

Protivnici Marin le Pen ističu da joj trenutno stanje u Francuskoj „ide naruku“, sa atentatima, eksplozijom urbanog nasilja i lošim upravljanjem sanitarnom krizom. Oni koji je podržavaju naglašavaju da ona nije uzrok svemu tome, već da bi, nasuprot, mogla da bude rešenje.

NAJJAČA OPOZICIJA

ISPITIVANJE je pokazalo da je „Nacionalno okupljanje“ daleko najjača opoziciona stranka. Kao prve u opoziciji vidi ih 29 odsto ispitanika, dok je drugi pol, levičarski, oličen u „Nepotčinjenoj Francuskoj“ Žan-Lika Melanšona na drugom mestu sa upola manje glasova, ukupno 15 odsto. Republikanci, bivšeg predsednika Sarkozija, tek su treći, sa sedam odsto.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad 5 says:

    francuzima je dogorelo do nokata,vrlo uskoro će videti PRAVE posledice "mondijalizma" koji forsiraju njihove korumpirane elite,ma neće smeti iz kuće da izadju a ni tamo neće biti bezbedni.TO će sigurno da gurne francusku u EKSTREMNI nacionalizam i rasizam i to i jeste glavni razlog zašto se dozvoljava divljanje fundamentalista i uvezenog kriminalnog ološa sa svih strana.U frncuskoj će prvo kriminalci dobiti boravak od svih ostalih imigranata i to je NAMERNO.Poenta je u budjenju RASIZMA i NACIZMA kao ideologije u francuskom etnosu, a jednom kad to počne eto nama nacionalsocijalističke partije francuske, a onda će i nemci,normalno, kao dobri susedi to da uvezu, i ovog puta će za nacizam biti krivi francuzi:)To je jedan neverovatno perfidan i uporan plan socijalnog inžinjeringa i on se već dugo sprovodi u evropi.Normalno ne treba ni spominjati da su na listi za odstrel pored svih "obojenih" kao i uvek jevreji i sloveni i normalno horde sa istoka:)NACIZAM DOLAZI U EU i to uskoro na velika vrata, mari lepen je desničar ali nije nacista, i ona će biti samo prelazno rešenje,takoreći "koristan idiot" dok francuska ne dobije PRAVOG firera,i će svakako biti podržana iz francuske "duboke države" SADA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *