МЛАДИ ФРАНЦУЗИ УЗ ЛЕ ПЕНОВУ: Патриоте преузимају власт у Француској!?

МЛАДИ ФРАНЦУЗИ УЗ ЛЕ ПЕНОВУ: Патриоте преузимају власт у Француској!?

13 марта 2021

ЛИДЕРКА странке крајње деснице „Национално окупљање“ Марин ле Пен озбиљно рачуна на то да би могла да стане на чело Француске.

Већ је виђена као једна од двоје кандидата у другом кругу трке за Јелисеј следеће године. Сондаже јој иду наруку.Према најновијем испитивању, 48 одсто грађана процењују њену могућу победу на изборима! Променила је имиџ и њена победа више се не сматра немогућом.

Истовремено, 36 одсто је најавило да ће гласати за њу. Подржавају је нарочито радници који једва састављају крај с крајем, али, што је веома занимљиво, још више млађе генерације. Победу јој предвиђа 59 одсто радничке популације и, што је изненађујуће, чак 62 одсто младих од 18 до 24 године.

– Макрон би је желео за противника, мислећи да не може да победи, јер носи наслеђе своје породице. Али, она данас има другачији приступ од њеног оца. На француској политичкој сцени тренутно нема другог ко би могао да се супротстави Макрону. Млади осећају неизвесност око напретка друштва и света, мондијализације, запошљавања, безбедности.

Забринути су и свесни да њихов живот неће бити исти као што су га водили њихови родитељи – истиче, за „Новости“, француски геополитиколог српског порекла Никола Мирковић.

Истраживање је показало да 79 одсто испитаника Марин ле Пен сматра ауторитативном, 65 арогантном, 60 динамичном и 58 храбром. За 45 одсто учесника она има добре идеје за Француску. Да би боље решила питање емиграције од актуелног председника мисли 51 одсто анкетираних.

Противници Марин ле Пен истичу да јој тренутно стање у Француској „иде наруку“, са атентатима, експлозијом урбаног насиља и лошим управљањем санитарном кризом. Они који је подржавају наглашавају да она није узрок свему томе, већ да би, насупрот, могла да буде решење.

НАЈЈАЧА ОПОЗИЦИЈА

ИСПИТИВАЊЕ је показало да је „Национално окупљање“ далеко најјача опозициона странка. Као прве у опозицији види их 29 одсто испитаника, док је други пол, левичарски, оличен у „Непотчињеној Француској“ Жан-Лика Меланшона на другом месту са упола мање гласова, укупно 15 одсто. Републиканци, бившег председника Саркозија, тек су трећи, са седам одсто.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad 5 says:

    francuzima je dogorelo do nokata,vrlo uskoro će videti PRAVE posledice "mondijalizma" koji forsiraju njihove korumpirane elite,ma neće smeti iz kuće da izadju a ni tamo neće biti bezbedni.TO će sigurno da gurne francusku u EKSTREMNI nacionalizam i rasizam i to i jeste glavni razlog zašto se dozvoljava divljanje fundamentalista i uvezenog kriminalnog ološa sa svih strana.U frncuskoj će prvo kriminalci dobiti boravak od svih ostalih imigranata i to je NAMERNO.Poenta je u budjenju RASIZMA i NACIZMA kao ideologije u francuskom etnosu, a jednom kad to počne eto nama nacionalsocijalističke partije francuske, a onda će i nemci,normalno, kao dobri susedi to da uvezu, i ovog puta će za nacizam biti krivi francuzi:)To je jedan neverovatno perfidan i uporan plan socijalnog inžinjeringa i on se već dugo sprovodi u evropi.Normalno ne treba ni spominjati da su na listi za odstrel pored svih "obojenih" kao i uvek jevreji i sloveni i normalno horde sa istoka:)NACIZAM DOLAZI U EU i to uskoro na velika vrata, mari lepen je desničar ali nije nacista, i ona će biti samo prelazno rešenje,takoreći "koristan idiot" dok francuska ne dobije PRAVOG firera,i će svakako biti podržana iz francuske "duboke države" SADA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u