Млади музички филозоф са харфом

Млади музички филозоф са харфом

18 октобра 2016

devojcica-harfa_620x0

МЛАДА београдска харфисткиња и пијанисткиња Нађа Дорник, ученица Музичке школе „Мокрањац“, успешно наставља међународну каријеру. Управо се вратила из Женеве где је са најбољим швајцарским флаутистом Себастијаном Жакотом, у пратњи Женевског камерног оркестра под диригентском палицом Патрика Галоа, извела Моцартов концерт за харфу и флауту.

– Широко поздрављена међу публиком, ова представа ће остати у сећању као светлосни тренутак Фестивала. Нађа Дорник показује изузетну музичку зрелост за њене године и музичку филозофију која обећава веома успешну каријеру – изјавила је Карол Роуж, уметнички директор Интернационалног фестивала флаута у Женеви.

Летос је Нађа имала запажен солистички концерт у Немачкој где је побрала веома добре критике тамошњих медија, идуће године имаће солистичке концерте у Француској и Италији, а позвала је да свира на Светском конгресу харфе у Хонгконгу. Млада уметница је иначе већ наступала у светски познатим дворанама – „Чајковски“ у Москви и њујоршком Карнеги холу, али се, како каже, највише радује наступима пред публиком на београдском „Коларцу“. Поред харфе, у класи мр Дијане Сретеновић и клавира у класи Жељке Воркапић, Нађа у „Мокрањцу“ похађа и факултативне часове компоновања код професора Зденка Радете.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u