Млади музички филозоф са харфом

Mladi muzički filozof sa harfom

18 oktobra 2016

devojcica-harfa_620x0

MLADA beogradska harfistkinja i pijanistkinja Nađa Dornik, učenica Muzičke škole „Mokranjac“, uspešno nastavlja međunarodnu karijeru. Upravo se vratila iz Ženeve gde je sa najboljim švajcarskim flautistom Sebastijanom Žakotom, u pratnji Ženevskog kamernog orkestra pod dirigentskom palicom Patrika Galoa, izvela Mocartov koncert za harfu i flautu.

– Široko pozdravljena među publikom, ova predstava će ostati u sećanju kao svetlosni trenutak Festivala. Nađa Dornik pokazuje izuzetnu muzičku zrelost za njene godine i muzičku filozofiju koja obećava veoma uspešnu karijeru – izjavila je Karol Rouž, umetnički direktor Internacionalnog festivala flauta u Ženevi.

Letos je Nađa imala zapažen solistički koncert u Nemačkoj gde je pobrala veoma dobre kritike tamošnjih medija, iduće godine imaće solističke koncerte u Francuskoj i Italiji, a pozvala je da svira na Svetskom kongresu harfe u Hongkongu. Mlada umetnica je inače već nastupala u svetski poznatim dvoranama – „Čajkovski“ u Moskvi i njujorškom Karnegi holu, ali se, kako kaže, najviše raduje nastupima pred publikom na beogradskom „Kolarcu“. Pored harfe, u klasi mr Dijane Sretenović i klavira u klasi Željke Vorkapić, Nađa u „Mokranjcu“ pohađa i fakultativne časove komponovanja kod profesora Zdenka Radete.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *