МЛАДИ СОРОШ ОТКРИО ко у Србији сарађује са њиховом фондацијом

MLADI SOROŠ OTKRIO ko u Srbiji sarađuje sa njihovom fondacijom

27 jula 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksanderom Sorosom.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je sa njim razgovarao o situaciji u regionu, podršci Fondacije za Otvreno društvo evropskim integracijama Srbije i o reformama u oblasti medija i vladavine prava.„Predsednik Vučić upoznao je Sorosa i članove delegacije sa situacijom na Kosovu i Metohiji i napretku dijaloga između Beograda i Prištine. Tema razgovora bila je i podrška Fondacije regionalnoj ekonomskoj zoni. Aleksander Soros izrazio je zahvalnost predsedniku Srbije na podršci koju Fond za otvoreno društvo ima u Srbiji, i naglasio da će fondacija nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu, kao i reformske i demokratske procese. On je pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine i konstruktivnu ulogu Srbije u održanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“, ističe se u saopštenju.

Ovo je četvrti susret Vučića i Sorosa za manje od godinu dana, u septembru prošle godine su se sastali u Njujorku, potom u novembru u Beogradu, a zatim i sredinom aprila ove godine.

Soros se u četvrtak uveče sastao i sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Fondacija Soroš zatvorila je sama svoje aktivnosti u Madjarskoj. Vlada Madjarske izglasala je ranije predložene zakone STOP SOROŠ mesec dana kasnije 22.06.2018.godine. Lica i organizacije koja za to nemaju dozvolu države ne smeju pružati pomoć strancima ili ilegalnim migrantima. Po tom novom zakonu predviđena je kazna do godinu dana zatvora za svakoga ko pomogne osobi koja je ilegalno ušla u Mađarsku iz zemlje koja nije u Šengenskom prostoru. Pre usvajanja zakona, doneta je i izmena Ustava po kojoj ne sme da se "ugrozi sastav mađarskog stanovništva". Ta ustavna odredba ima za cilj da neustavnim proglasi kvote za prijem migranata koje i Mađarskoj nalaže Evropska unija. Izmena Ustava takođe "zabranjuje beskućništvo" i kaže da država "mora da brani hrišćansku kulturu Mađarske"... SVE U SVEMU ORBAN NEĆE NAPRAVITI GREŠKU POPUT JUŽNOG SUSEDA PA DA MU NEKAKVI ŠIPTARI ILI BILO KOJI DRUGI NA KRAJU PREOTMU DEO DRŽAVE.

  2. doktrina soka says:

    AV misli da ce ga ovi zadrzati na vlasti,ko Milu,ali se grdno vara,Srbi ce odluciti,samo neka sanja.

  3. Velika Metla says:

    Neka mi neko navede jedan jedini primer,ne mora dva,neke države u kojoj su ove krvopije napravile makar jednu jedinu pozitivnu stvar za taj narod i državu u kojoj imaju svoje fondacije! To se MORA fizički likvidirati inače od njih i njihovih naslednika nikada narodi širom planete neće mira imati,jer oni jedino pijući krv drugima opstaju i produžavaju tu pasju vrstu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *