Младић не може да бежи

Mladić ne može da beži

1 marta 2018

BESMISLENE su tvrdnje tužilaštva da Ratka Mladića ne treba pustiti da se leči u Srbiji, jer će pobeći. Njegovo zdravstveno stanje je takvo da ne može nigde da beži. Ovo su naveli branioci u sredu u odgovoru Mehanizmu u Hagu na protivljenje tužilaštva da mu se omogući privremeno puštanje na slobodu radi bolničkog lečenja.

– Osporavaju garanciju Srbije i uzimaju za primer neizručivanje radikala Vjerice Radete i Jove Ostojića, međutim, to je potpuno drugačiji slučaj – kaže branilac Dan Ivetić.

– Za njihovo hapšenje nema zakonskog osnova u Srbiji, a Mladićevo lečenje i vraćanje u Hag po zahtevu suda sasvim je u skladu sa srpskim zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom.

Branioci su odgovorili i na pitanje tužilaštva zašto Mladić ne može da se leči u Holandiji:

– Neke bolesti koje je trebalo lečiti pre šest godina, leče tek sad. Negiraju da ima bolesti koje su mu utvrdili srpski lekari, pa kako onda da ga leče tamo…?

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaharije Serak says:

    Došao je u Hag polumrtav,a sada evo ga k’o jabuka.Meni je bitno da je osudjen kao ratni zločinac,a sada neka rade od njega šta hoće.Neka živi i razmislja svaki dan šta je uradio i svome narodu.

    • ~Zika~ says:

      ~~Aman za Boga (covece),"O'Ladi MALO".Provokacije uticu na lepotu.~~

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *