Младићевој одбрани понуђена три термина за посету лекара

Младићевој одбрани понуђена три термина за посету лекара

6 новембра 2017

Секретаријат Хашког трибунала саопштио је данас да је одбрани генерала Ратка Младића понудио три групе термина за посету два лекара из Србије, као и да је предложио да би њихова посета могла да буде организована и пре тога, пошто му је раније достављена неопходна докуметација страних експерата.

У допису судском већу, Секретаријат није навео које је датуме понудио, али је указао да је могуће органзивати посету и пре њих.

Секретаријат је позвао Младићеве браниоце да се изјасне да ли је посета могћа пре понуђених датума.

Одбрана Ратка Младића сматра да је посета српских лекара неопходна да би се утврдила његова процесна способност, односно да ли може да учествује у поступку, и тим поводом је затражила да се одложи изрицање пресуде, које је предвиђено за 22. новембар.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је од судског већа да одбије захтев Младићеве одбране.

Младић, који је био врховни комадант Војске Републике Српске, оптужен је за ратне злочине почињене на територији Босне и Херцеговине током 1992. до 1995. године

Влада Србије недавно је на захтев његових бранилаца и породине дала гаранције за Младићево пуштање на привремену слободу из притвора Хашког трибунала ради лечења, а одговор Хага се и даље чека.

KOMENTARI3 коментара

 1. Zaharije Serak says:

  Nema odlaganja.To i jeste cilj nažalost Srbije.Jer General je bio na platnom spisku Srbije u trenutcima kada je vršio agresiju na Bosnu.Pokusaj izjednačavanja žrtve i zločinca je uzaludno od strane Srbije.Jos uvijek ima "loših " Srba koji jednostavno ne mogu da šute Nije to na kraju krajeva ni pošteno recimo prema rodjenom Beogradjaninu,bivšem gradonačelniku pok.Bogdanovicu koji je izbjegao iz i svoga grada ne slažući se sa politikom Milosevica.Naravno Srbija nije ništa uradila za njega i njegovu porodicu,ali zato jeste poslala garanciju za recimo Mladića .

 2. milovan says:

  Ratko Mladic je dika i ponos vaskolikog Srbstva!

  • Zaharije Serak says:

   Bez mene,sa zločincima ratnim nemam ništa zajedničko!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u