Младићевој одбрани понуђена три термина за посету лекара

Mladićevoj odbrani ponuđena tri termina za posetu lekara

6 novembra 2017

Sekretarijat Haškog tribunala saopštio je danas da je odbrani generala Ratka Mladića ponudio tri grupe termina za posetu dva lekara iz Srbije, kao i da je predložio da bi njihova poseta mogla da bude organizovana i pre toga, pošto mu je ranije dostavljena neophodna dokumetacija stranih eksperata.

U dopisu sudskom veću, Sekretarijat nije naveo koje je datume ponudio, ali je ukazao da je moguće organzivati posetu i pre njih.

Sekretarijat je pozvao Mladićeve branioce da se izjasne da li je poseta mogća pre ponuđenih datuma.

Odbrana Ratka Mladića smatra da je poseta srpskih lekara neophodna da bi se utvrdila njegova procesna sposobnost, odnosno da li može da učestvuje u postupku, i tim povodom je zatražila da se odloži izricanje presude, koje je predviđeno za 22. novembar.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je od sudskog veća da odbije zahtev Mladićeve odbrane.

Mladić, koji je bio vrhovni komadant Vojske Republike Srpske, optužen je za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine

Vlada Srbije nedavno je na zahtev njegovih branilaca i porodine dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, a odgovor Haga se i dalje čeka.

KOMENTARI3 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Nema odlaganja.To i jeste cilj nažalost Srbije.Jer General je bio na platnom spisku Srbije u trenutcima kada je vršio agresiju na Bosnu.Pokusaj izjednačavanja žrtve i zločinca je uzaludno od strane Srbije.Jos uvijek ima "loših " Srba koji jednostavno ne mogu da šute Nije to na kraju krajeva ni pošteno recimo prema rodjenom Beogradjaninu,bivšem gradonačelniku pok.Bogdanovicu koji je izbjegao iz i svoga grada ne slažući se sa politikom Milosevica.Naravno Srbija nije ništa uradila za njega i njegovu porodicu,ali zato jeste poslala garanciju za recimo Mladića .

 2. milovan says:

  Ratko Mladic je dika i ponos vaskolikog Srbstva!

  • Zaharije Serak says:

   Bez mene,sa zločincima ratnim nemam ništa zajedničko!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *