МЛАЂАН ДИНКИЋ и данас обрће милионе! ЕВО И КАКО…

MLAĐAN DINKIĆ i danas obrće milione! EVO I KAKO…

2 aprila 2019

Nekadašnji predsednik stranke G17 plus i ministar u nekoliko vlada Srbije Mlađan Dinkić zaradio je milione na konsultantskim uslugama i prošle godine.

Prema podacima Agencije za privredne registre Dinkić je i u 2018. godini nastavio sa više nego uspešnim poslovanjem. Konsultantska firma “MD solution” u kojoj je ovaj bivši ministar većinski vlasnik, za 12 meseci zaradila je tačno 29,1 milion dinara ili 244.000 evra. Sa ukupno osam radnika, Dinkić je po zaposlenom ostvario profit od fantastičnih 30.500 evra godišnje ili nešto više od 2.500 evra mesečno.Godinu dana ranije Dinkić je bio nešto uspešniji – sa istim brojem zaposlenih u 2017. godini njegova firma je ostvarila profit od 35,1 milion dinara. Interesantno je i da firma “MD Solution” počela dobro da zarađuje već po samom osnivanju – u 2015. godini imala je profit od 23 miliona dinara, dok je u 2016. godini neto dobit iznosila oko 21 milion dinara.

Dinkić koji se iz politike povukao 2014, kada URS nije prešao cenzus, osnovao je svoju prvu privatnu firmu “MD solution” sredinom te iste godine sa udelom od 65 odsto. Firmu je pokrenuo sa Dragijanom Radonjić Petrović, njegovom savetnicom u Ministarstvu privrede i finansija, koja je u Vladi bila angažovana i kao državni sekretar.

Petrovićeva je nedavno u izjavi za “Blic biznis” rekla da je firma nastavila da radi uzlaznom putanjom.

– Mi smo uvek radili dobro, pa smo bili uspešni i u prošloj godini – kratko nam je rekla Dragonjić koja u “MD solution” vlasnik 35 odsto kapitala.

Dinkić je od 2000. do 2003. bio guverner NBS. Od 2003. do 2006. bio je ministar finansija, a u periodu od 2007. do 2011. ministar ekonomije. Od 2008. do 2011. bio je potpredsednik Vlade, a od 2011. do 2013. ministar privrede i finansija.

Odmah nakon izlaska iz politike Dinkić se angažovao i u vrhu Zberbanke u Srbiji, gde je danas član Upravnog odbora, a prošle godine osnovao je i firmu za trgovinu računarima.

(Blic)

KOMENTARI6 komentara

 1. Pera says:

  Mora da je osnovao kapital za firmu od guvernerske plate, kao sto je i ruzica postala jedna od najbogatijih zena u evropi od muzevljevog studentskog kredita. Sad se nesto setih, behu neke parice i sa Kipra !

 2. Cp6a says:

  S obzirom kako su bacili domaću privredu, tek izašlu iz ratova i sankcija, zapadnim hijenama da je raskomadaju, taj zločinac i njegova ekipa su odavno trebali da nose prugastu pidžamu, ako ne i nešto gore.

  • SiNiša says:

   Behu mahali tom pidžamom neki likovi sa domaće okupatorske scene ali je, izgleda, čuvaju za sebe?

 3. Djoka Brica says:

  Gde su moje pare Dinkicu?

 4. Mi says:

  Blic, priča o radu Mlađena Dinkića kao konsultanta, pere mu biografiju. Štakoru, štetočini i mrlji u srpskom miljeu. Da on je posle poare koju je načinio u srpskom bankarstvu, privredi, zdravstvu, školstvu spao na to da radi konsultantske usluge da bi zaradio za život..... Gde su pare sa Kipra??? Koji po redu je ovo pokušaj, da crno poture kao belo, i Dinkića kao poslovnog čoveka................

 5. petrovgrad says:

  On i njegova žena ne mogu toliko da potroše, potomstvo nemaju. Sve će to da ostane opštini. Opština će to da podeli socijalama ili bolje rečeno romima. Samo ti radi Mladjo imako će da potroši.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *