Млако писмо министра Тасовца

Mlako pismo ministra Tasovca

28 avgusta 2015

SKUPSTINA SRBIJE-IZBOR NOVIH MINISTARAMinistar Ivan Tasovac se, kao resorno zadužen, obratio generalnom sekretaru UNESKO-a Irini Bokovoj i svojim kolegama, ministrima kulture u 190 zemalja. To je trebalo da bude upoznavanje drugih sa namerama kosovsko-metohijskih Albanaca da svoju samoproglašenu republiku učlane u UNESKO.

Kakav promašaj.

Ne znamo ko je pisao pismo, ali je ono loše sastavljeno. Ovakve stvari mora da prati takozvani „pro memorie“, a u njemu se moraju objasniti razlozi zbog kojih tzv. republika Kosovo ne može i ne sme postati članica agencije UN.

Umesto toga, ministar Tasovac nudi obrazloženja da bi prijem tzv. republike Kosovo bio u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, ugrozio spomenike kulture (što je u redu) i ugrozio nastavak dijaloga između Beograda i Prištine!!!

Za one koji drže Srbiji stranu ovo nije argument, a za one koji promovišu albansku državoliku tvorevinu to je pretnja praznom puškom. O kršenju međunarodnih konvencija, sporazuma, akcijama albanskih falangi uz prećutnu podršku tamošnjih političkih struktura, mogućnostima da Srbija preduzme neke druge mere kako bi se sprečilo učlanjenje tzv. republike Kosovo u UNESKO-ni reči.Pismo ministra Tasovca po svemu podseća na pismo koje je Vlade Divac poslao Međunarodnom olimpijskom komitetu. Mlako, neubedljivo, bez dovoljne oštrine i najave kontramera, u stilu-mi se protivimo, a ako budu primljeni-šta da radimo. Ukoliko je ovo jedina aktivnost Srbije, onda treba očekivati da tzv. republika Kosovo bude primljena u UNESKO. Ukoliko Vlada Srbije razmišlja da preduzme još neke aktivnosti, bilo bi dobro da ih pokrene odmah. Od ovog obraćanja neće biti nikakve koristi.

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Goran says:

    Ja neznam sta vi ocekujete od covijeka koji nije kompetentan da obavlja posao koji radi. Upecatljivo pismo doticni sigurno nije sposoban da napise , uostalom nije on ni kriv sto je postavljen da radi na takvom radnom mjestu, nitko od ovih sto vladaju ne radi za interes Srpskog naroda i ovakvi su najidealniji i naj podobniji koji nisu ni svijesni svoje nesvjesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *