МНОГЕ ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ ОВА МИЛОВА ИЗЈАВА О СРБИЈИ: Црногорски председник не бира речи

МНОГЕ ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ ОВА МИЛОВА ИЗЈАВА О СРБИЈИ: Црногорски председник не бира речи

13 септембра 2021

Црногорски председник Мило Ђукановић сматра да су догађаји на Цетињу показали да је „Црна Гора можда једина независна држава у свету, једина држава чланица Уједињених нација која нема своју Владу“. Она је, како је окарактерисао, „стручна служба једне квази Цркве државе Србије“.Ђукановић је, у обраћању на локалној изборној конференцији ДПС у Никшићу, оптужио Владу Црне Горе да, када се нашла у наводној дилеми да ли да заштити Престоницу, за коју тврди да је „симбол црногорскога слободарства и државнога трајања“, или да следи, како је назвао, „агресивни слепи наум Српске православне цркве да покори Цетиње“, та Влада је „све своје резерве, укључујући и бојне отрове, ставила на располагање Цркви Србије да покори Цетиње и Црну Гору“.

Он је подсетио да је актуелна власт обећала да ће ослободити Црну Гору, да ће та држава бити друштво правде, друштво владавине права, где ће следити време пуног економског просперитета, преноси „Дан“.

– Данас смо годину дана касније од тих промена и отприлике пола године након промене власти у Никшићу, видели да су заиста имали озбиљну намеру када су најавили да ће нас ослободити од ослобођења које су донели партизани и антифашисти и то бруталним атаком на грађанску, секуларну и европску Црну Гору – сматра Ђукановић.

На крају обраћања он је рекао да се праве вредности могу бранити не само из власти, него и из опозиције.

KOMENTARI8 коментара

  • Marko st says:

   Crna Gora + Srbija = familija. A ti jado si izdajnik i nistavilo

 1. Rafmanjinov says:

  Наслов је смешан! КОГА интересује шта шверцер дроге и цигарета каже??? Њему су дани одбројани, он је отписан, они који су му дали све то што има, они ће му пресудити, јер увек је био само шверцер, за цео "запад".

 2. Rocky says:

  To izgleda samo kod nas Srba ima,juče Srbenda,danas srbožder.Ukratko katastrofa.

 3. Srbija cveta says:

  Ako CG nema svoju vladu onda nije niti nezavisna, možda su Cetinje nešto i dokazale ali ne to što on pretpostavlja. Crkva ne čini vladu niti parlament CG ali Milo oseća da tu leži snaga naroda i ne razume zašto je srpska snaga u njegovom narodu. Ali je savršeni dilea što smatra da ako na silu odvoji narod od te srpske crkve da će pripasti njemu i nekom novom narodu CG koji izvorno jeste srpski isto kao i ta crkva koja je svetosavska nastala pre tih političkih razjedinjenja u srpskom narodu a ona sama po sebi drži do tradacije narodne hrišćanske crkve jednog istog naroda. - E, to grdni Milo ne može da složi u svojoj glavi koja se razvijala kroz vreme komunizma sa umerenom dozom socijalizma.

 4. За Србију says:

  Nije mi jasno što mu smeta vlada koja vodi njegovu politiku? Ništa se promenilo nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u