МНОГЕ ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ ОВА МИЛОВА ИЗЈАВА О СРБИЈИ: Црногорски председник не бира речи

MNOGE ĆE RAZBESNETI OVA MILOVA IZJAVA O SRBIJI: Crnogorski predsednik ne bira reči

13 septembra 2021

Crnogorski predsednik Milo Đukanović smatra da su događaji na Cetinju pokazali da je „Crna Gora možda jedina nezavisna država u svetu, jedina država članica Ujedinjenih nacija koja nema svoju Vladu“. Ona je, kako je okarakterisao, „stručna služba jedne kvazi Crkve države Srbije“.Đukanović je, u obraćanju na lokalnoj izbornoj konferenciji DPS u Nikšiću, optužio Vladu Crne Gore da, kada se našla u navodnoj dilemi da li da zaštiti Prestonicu, za koju tvrdi da je „simbol crnogorskoga slobodarstva i državnoga trajanja“, ili da sledi, kako je nazvao, „agresivni slepi naum Srpske pravoslavne crkve da pokori Cetinje“, ta Vlada je „sve svoje rezerve, uključujući i bojne otrove, stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru“.

On je podsetio da je aktuelna vlast obećala da će osloboditi Crnu Goru, da će ta država biti društvo pravde, društvo vladavine prava, gde će slediti vreme punog ekonomskog prosperiteta, prenosi „Dan“.

– Danas smo godinu dana kasnije od tih promena i otprilike pola godine nakon promene vlasti u Nikšiću, videli da su zaista imali ozbiljnu nameru kada su najavili da će nas osloboditi od oslobođenja koje su doneli partizani i antifašisti i to brutalnim atakom na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru – smatra Đukanović.

Na kraju obraćanja on je rekao da se prave vrednosti mogu braniti ne samo iz vlasti, nego i iz opozicije.

KOMENTARI8 komentara

 1. radmila says:

  A sto bi nekoga razbjesnilo sta jedno nistavilo prica.

  • Marko st says:

   Crna Gora + Srbija = familija. A ti jado si izdajnik i nistavilo

   • Marko st says:

    Mislio sam na Mila

 2. Rafmanjinov says:

  Naslov je smešan! KOGA interesuje šta švercer droge i cigareta kaže??? Njemu su dani odbrojani, on je otpisan, oni koji su mu dali sve to što ima, oni će mu presuditi, jer uvek je bio samo švercer, za ceo "zapad".

 3. Pravda says:

  U sta se ovaj pretvorio???

 4. Rocky says:

  To izgleda samo kod nas Srba ima,juče Srbenda,danas srbožder.Ukratko katastrofa.

 5. Srbija cveta says:

  Ako CG nema svoju vladu onda nije niti nezavisna, možda su Cetinje nešto i dokazale ali ne to što on pretpostavlja. Crkva ne čini vladu niti parlament CG ali Milo oseća da tu leži snaga naroda i ne razume zašto je srpska snaga u njegovom narodu. Ali je savršeni dilea što smatra da ako na silu odvoji narod od te srpske crkve da će pripasti njemu i nekom novom narodu CG koji izvorno jeste srpski isto kao i ta crkva koja je svetosavska nastala pre tih političkih razjedinjenja u srpskom narodu a ona sama po sebi drži do tradacije narodne hrišćanske crkve jednog istog naroda. - E, to grdni Milo ne može da složi u svojoj glavi koja se razvijala kroz vreme komunizma sa umerenom dozom socijalizma.

 6. Za Srbiju says:

  Nije mi jasno što mu smeta vlada koja vodi njegovu politiku? Ništa se promenilo nije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *