МОЋНА АМЕРИЧКА КОМПАНИЈА ПРИЗНАЛА: Руси сада имају повољније услове за офанзиву него икад

MOĆNA AMERIČKA KOMPANIJA PRIZNALA: Rusi sada imaju povoljnije uslove za ofanzivu nego ikad

20 aprila 2024

RUSKA vojska bi uskoro mogla potpuno da uruši front Oružanih snaga Ukrajine, ocenio je analitičar američke korporacije RAND Corporation (u Rusiji proglašena za nepoželjnu) Brejden Sperling.

„Rekao bih da su se sada stvorili najpovoljniji uslovi za ruski prodor, povoljniji nego ikad od početka sukoba“, naglasio je.I nastavio: „Za Ukrajinu je situacija sve očajnija. Ruska vojska je višestruko nadmoćnija od Oružanih snaga Ukrajine u pogledu vatrene moći, očigledan je i akutni nedostatak protivvazdušne odbrane, a zapadni partneri Kijeva ne žure da mu pruže pomoć.“

„Neki delovi linije fronta možda će se urušiti“, zaključuje Sperling.

Sukob u Ukrajini može se završiti brže nego što se ranije očekivalo zbog odbijanja najradikalnijih nacionalističkih bataljona Oružanih snaga Ukrajine da uđu u borbu, izjavio je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

„Zanimljivo je da je u poslednja 24 sata jedna od ozloglašenih ukrajinskih paravojnih organizacija, koja je koristila nacističke simbole, odbila da se bori: „Nećemo više da ginemo u ovolikom broju“.

Prema njegovom mišljenju, to ukazuje da je sukob u Ukrajini u završnoj fazi.

„Ovo bi se sve moglo završiti mnogo brže nego što sam mislio, jer se Rusi postepeno kreću prema Dnjepru. U narednih mesec i po dana videćemo da sve teritorije istočno od te reke kontrolišu Rusi“, predviđa Mekgregor.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    moguće da će do kraja god rusija kontrolisati sve istočno od dnjepra,biti u istočnom predgradju kijeva i imatom mostobrane u zaporožju dnjepropetrovsku i hersonu,ali ne verujem da će se rat završiti pre kraja 2025,možda se prtegne i do 2026...ukro mafija će se boriti do zadnje sekunde....samo potpuna makar i privremena okupacija cele ukrjaine a zatim operacija čišćenja i filtriranja mogu da završe rusku specijalnu operaciju onako kako je planirano...jasno je da ovakva ukrajina kakva je do sad bila je u suštini cwć prestala da postoji...ali i ovo danas što se zove ukrajina mora da bude razmontirano potpuno a to će ipak potrajati...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *