Моћни руски одговор хушкачима са Запада: „НИСТЕ НАУЧИЛИ НИШТА ОД СВОЈИХ ПРЕДАКА!“

Moćni ruski odgovor huškačima sa Zapada: „NISTE NAUČILI NIŠTA OD SVOJIH PREDAKA!“

23 novembra 2021

RUSKA ambasada u Stokholmu sa podsmehom je reagovala na izjave švedskog ministra odbrane o situaciji u Ukrajini, piše RIA Novosti.Peter Hultkvist, ministar odbrane Švedske, je rekao 16. oktobra da Stokholm može rasporediti trupe u Ukrajini, zbog nestabilne situacije u toj zemlji.

Iz ruske ambasade su podsetili Hultkvista kako su se Šveđani proveli upravo u Ukrajini, 1709. godine.

– On nije prvi švedski vojskovođa koji pokušava da zastraši Rusiju snagom svoje hrabre vojske, planirajući da je pošalje u Ukrajinu. Poslednji pokušaj ove vrste desio se na Poltavi, nedaleko od Kijeva, 1709. godine. Potomci Šveđana sa Poltave izgleda nisu naučili odgovarajuće lekcije iz prošlih ratova sa Rusijom – piše u jednom delu saopštenja ruske ambasade.

Ruska vojska pod komandom Petra Velikog do nogu je potukla 1709. godine armiju švedskog kralja Karla XII. Ta pobeda bila je prekretnica u Severnom ratu (1700-1721). Rusi su tim slavnim pobedama okončali dominaciju Švedske u Severnoj Evropi.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Rusi su pobedama okoncali dominaciju Svedske, ali nisu istrebili Svedjane. Zato sada imaju problem i opet ce ga imati. Postoji samo jedan nacin sa onima koji ti zele smrt.

 2. Gagi says:

  Putin je veoma mudar i pametan drzavnik, on se prema svakom odosi prema zaslugama pa tako i odlucuje. Iskreno se nadam da smo mi zasluzili da nam skine cenu gasa i tako poboljsamo ekonomiju. To bi nam mnogo znacilo, puno bi ustedeli a usput bi nam ostalo para da neometano finansiramo sve ove zapadne NVO i ostale dobrodusnike ove drzave. Pomozi nam dragi Putine da nam dusmani i neprijatelji ne ostanu gladni i bez prihoda.

 3. Ivana says:

  Ni Rusi ni Srbi nisu naučili baš ništa od naših predaka nemci i rvati nas kolju u I i II svetskom ratu ovom poslednjem rvati Srbe očistili iz Krajine. Nemci non stop rovare protiv Rusije. Kad već nekom soliš pamet putko zašta smo mi naše neprijatelje ostavili na životu a oni i dalje rade na našem nestanku? Hoće li im glupi i naivni Slaveni opet oprostiti posle sledećeg rata i pokolja to ti kaži? Da glupi srpski kralj nije praštao koljačima rvatima Kraina bi danas bila samo deo Srbije kao i cela Bosna, Srpska Crna Gora i Stara Južna Srbija (Makedonija) Da vi niste praštali nacistima danas bi bili u nemačkoj, poljskoj, čehoslovačkoj i mađarskoj. E sad vidi koliko su glupi Rusi i Srbi pa tek onda lupaj po tarabi.

  • Lazar says:

   Baš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *