МОЋНИ СЕКТОР НЕМАЧКЕ ПАДА НА КОЛЕНА! Све је горе и горе…

МОЋНИ СЕКТОР НЕМАЧКЕ ПАДА НА КОЛЕНА! Све је горе и горе…

3 августа 2023

Расположење у немачкој ауто-индустрији се погоршало у јулу, закључак је најновијег истраживања Института за економска истраживања ИФО из Минхена.

Индекс који мери оптимизам произвођача и добављача у овом сектору у јулу је пао на 23,6 поена са јунских 27,1 поена.– Број поруџбина расте веома споро, а због неизвесности на светским тржиштима су очекивања у ауто-индустрији такође на ниском нивоу – рекла је експерт у ИФО Центру за индустријску организацију и нове технологије, Анита Велфл.

Произвођачи аутомобила су изузетно опрезни у процени заосталих поруџбина, а овај показатељ је у јулу пао на 19,5 поена са 56,5 поена у јуну – на најнижи ниво од јануара 2021. године.

Расположење међу добављачима у ауто-индустрији Немачке је такође погоршано, пошто они своју тренутну пословну ситуацију виде као гору него претходног месеца, а истовремено са мање оптимизма гледају у будућност.

Показатељ текуће пословне ситуације је благо пао на 28,7 поена са 30,6 поена у јуну, а индикатор очекивања пао је са минус 31,8 поена на минус 41,7 поена.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u