МОЋНИ СЕКТОР НЕМАЧКЕ ПАДА НА КОЛЕНА! Све је горе и горе…

MOĆNI SEKTOR NEMAČKE PADA NA KOLENA! Sve je gore i gore…

3 avgusta 2023

Raspoloženje u nemačkoj auto-industriji se pogoršalo u julu, zaključak je najnovijeg istraživanja Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

Indeks koji meri optimizam proizvođača i dobavljača u ovom sektoru u julu je pao na 23,6 poena sa junskih 27,1 poena.– Broj porudžbina raste veoma sporo, a zbog neizvesnosti na svetskim tržištima su očekivanja u auto-industriji takođe na niskom nivou – rekla je ekspert u IFO Centru za industrijsku organizaciju i nove tehnologije, Anita Velfl.

Proizvođači automobila su izuzetno oprezni u proceni zaostalih porudžbina, a ovaj pokazatelj je u julu pao na 19,5 poena sa 56,5 poena u junu – na najniži nivo od januara 2021. godine.

Raspoloženje među dobavljačima u auto-industriji Nemačke je takođe pogoršano, pošto oni svoju trenutnu poslovnu situaciju vide kao goru nego prethodnog meseca, a istovremeno sa manje optimizma gledaju u budućnost.

Pokazatelj tekuće poslovne situacije je blago pao na 28,7 poena sa 30,6 poena u junu, a indikator očekivanja pao je sa minus 31,8 poena na minus 41,7 poena.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *