МОГЕРИНИ: Европа никад неће бити против НАТО пакта

MOGERINI: Evropa nikad neće biti protiv NATO pakta

21 novembra 2018

EVROPSKA unija nikada neće prerasti u vojni savez – izjavila je Federika Mogerini.

Povodom inicijativa za formiranje „armije EU“ (Emanuel makron, Angela Merkel, Žan-Klod Junker…), novinarima je rekla u Briselu:

„Nećemo postati vojni savez. neće biti nikakvog nadmetanja sa NATO. Mi ne stvaramo evropsku armiju. Ovde niko ne pravi evropsku armiju. Mi samo investiramo u to da budemo pouzdaniji i aktivninji `izvoznik` bezbednosti u region“.Šefica diplomatije EU- kao što se vidi – nije direktno komentarisala niti pobijala poznatu Makronovu izjavu  od 6. novembra da Evropska unija treba da formira sopstvene oružane snage koje bi je štitile od Kine, Rusije i Sjedinjenih Država.

Francuskog predsednika je suštinski podržala nemačka kancelarka, ali ona nije pominjala ni Rusiju ni Kinu, a pogotovo ne Ameriku.

Ako Makron na ovo ne odreaguje, to će biti znak da su mu iz Vašingtona i vrha NATO, koji i vojno i politički kontrolišu Amerikanci, objasnili da „uvuče rogove“. I da se povinovao…

Vladimir Putin i ostali ruski zvaničnici podržali su Makronovu inicijativu jer Moskva dobro zna da bi „evropska armija“ konačno vratila američku vojnu moć u SAD.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Izvali bivša predsednica italijanske komunističke omlaTine,a sada komeSERka eu-rajha,i osta živa! Izuzetno duboka misao kratkoga dometa! eu-rajh okupiran od naci-nato-a,a ti pričaš nebuloze!

 2. Posmatrac says:

  A jes glupa, pa kako ce biti protivsebe.

  • Velika Metla says:

   Globalističkom šljamu najviše ovakvi bolidi odgovaraju! Niti stida,niti srama! Ukratko OLOŠ sui generis!

 3. Rale says:

  Mogerini je nebitna glupa krava koju i italijani ismevaju i ne prihvataju kao svoj izbor u EU institucijama već kao ,,briselsku poslušnu lutku".

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  normalno da nećete, vi iz EU ste svi nacistički narodi, NATO je obnovljeni Vermaht.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *