МОГЕРИНИ ЉУТА И „ЛУПА ПАЦКЕ“ ИЗ БРИСЕЛА: „Не препричавајте састанке!“

МОГЕРИНИ ЉУТА И „ЛУПА ПАЦКЕ“ ИЗ БРИСЕЛА: „Не препричавајте састанке!“

25 јануара 2017

Newly elected European High Representative for Foreign Affairs Mogherini of Italy attends a news conference during an EU summit in Brussels

Федерика Могерини је у среду изјавила и од Београда, и од Приштине очекује да поштују договор да се не износе детаљи онога о чему се прича у Бриселу.

Висока представница Европске уније Федерика Могерини је данас изразила „жаљење што све стране у дијалогу“ председника и премијера Србије и Косова нису поштовале договор са састанка у Бриселу да се превазиђе затегнутост и расправе у дијалогу не коментаришу у јавности.“

– Жалимо што се сви нису тога држали и позивамо их да се уздрже и напредак надограђују на постигнутим договорима у уторак – саопштила је представница за штампу Федерике Могерини, Маја Коцијанчич.

Федерика Могерини, пренела је Маја Коцијанчич, указује на то да је „битан исход сусрета био да се превазиђу затегнутости и уздржи од коментарисања расправе у јавности „.

Она је истакла да висока представница ЕУ „поново захваљује политичким вођама Београда и Приштине за конструктиван дијалог“ и нагласила да је важно да се одржи дијалог на нивоу председника и премијера две стране.

KOMENTARI2 коментара

  1. dusko says:

    Toliko 0 suverenitetu Srbije kad jedanreferent iy propale EU moye da yabrani i kritikuje Predsedniku i Premijeru da pricaju par recenica o sastanku, na koji Srbija nije smela da ide jer time jos vise daje legitimitet Kosovu !!!

  2. ljubisav says:

    Kad Babo iz Vasintona naredi,mora se ici!!hehehe na sta smo spali! sacuvaj Boze!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u