МОГЕРИНИ ЉУТА И „ЛУПА ПАЦКЕ“ ИЗ БРИСЕЛА: „Не препричавајте састанке!“

MOGERINI LJUTA I „LUPA PACKE“ IZ BRISELA: „Ne prepričavajte sastanke!“

25 januara 2017

Newly elected European High Representative for Foreign Affairs Mogherini of Italy attends a news conference during an EU summit in Brussels

Federika Mogerini je u sredu izjavila i od Beograda, i od Prištine očekuje da poštuju dogovor da se ne iznose detalji onoga o čemu se priča u Briselu.

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini je danas izrazila „žaljenje što sve strane u dijalogu“ predsednika i premijera Srbije i Kosova nisu poštovale dogovor sa sastanka u Briselu da se prevaziđe zategnutost i rasprave u dijalogu ne komentarišu u javnosti.“

– Žalimo što se svi nisu toga držali i pozivamo ih da se uzdrže i napredak nadograđuju na postignutim dogovorima u utorak – saopštila je predstavnica za štampu Federike Mogerini, Maja Kocijančič.

Federika Mogerini, prenela je Maja Kocijančič, ukazuje na to da je „bitan ishod susreta bio da se prevaziđu zategnutosti i uzdrži od komentarisanja rasprave u javnosti „.

Ona je istakla da visoka predstavnica EU „ponovo zahvaljuje političkim vođama Beograda i Prištine za konstruktivan dijalog“ i naglasila da je važno da se održi dijalog na nivou predsednika i premijera dve strane.

KOMENTARI2 komentara

  1. dusko says:

    Toliko 0 suverenitetu Srbije kad jedanreferent iy propale EU moye da yabrani i kritikuje Predsedniku i Premijeru da pricaju par recenica o sastanku, na koji Srbija nije smela da ide jer time jos vise daje legitimitet Kosovu !!!

  2. ljubisav says:

    Kad Babo iz Vasintona naredi,mora se ici!!hehehe na sta smo spali! sacuvaj Boze!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *