МОГЕРИНИ НАПАЛА ТРАМП у Америци

MOGERINI NAPALA TRAMP u Americi

11 februara 2017

7773

Sjedinjene Države ne treba da mešaju u evropsku politiku, isto kao što se Evropska unija ne meša u američke poslove.

Ovo je novinarima u Vašingtonu rekla visoka predstavnica EU za spoljne poslove i politiku bezbednosti Federika Mogerini.

„Mi se mešamo u politiku Sjedinjenih Država. Zato Evropljani računaju da se ni Amerika takođe neće mešati u politiku Evrope“, – prenela je agencija France-Presse njene reči izgovore u glavnom gradu SAD.

To je bio njen komentar povodom izjave Donalda Trampa, datu posle susreta američkog lidera sa britanskom premijerkom Terezom Mej – da je Brexit „izvanredan događaj“.

„Ubeđena sam – podvukla je Mogerini – da je jedinstvo Evropske unije očevidnije danas nego što je bilo pre nekoliko meseci. U Vašingtonu bi to morali da shvate“.

Ona je istovremeno pozvala Sjedinjene Države da poštuju Evropsku uniju koja nije obična institucija već unija 28 država.

Mogerini je u dvodnevnoj poseti Vašingtonu.

Ima planirane razgovore sa novim šefom Stejt departmana Reksom Tilersonom, Trampovim savetnikom za nacionalnu bezbednost Majklom Flinom i rukovodiocima komiteta Senata SAD, uključujući Džona Mekejna, Boba Korkera i Rona Džonsona.

Iza ove svojevrsne demonstracije stoji, nema sumnje Angela Merkel. Zajedno sa evropskim delom globalističke elite.

Ne treba sumnjati da i Merkelova i Mogerini imaju podršku (Trampovom pobedom) poraženih američkih globalista. Ne samo političku i finansijsku, nego i stratešku.

Naročito skrivenu.

Jedno ih odaje: dok su na vlasti u SAD bili globalisti – svejedno da li pod Džordžom Bušem-mlađim, Bilom Klintonom ili Barakom Obamom – mešanje Vašingtona u „evropsku politiku“ nije im nimalo smetalo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *