Могерини поручила Вучићу и Вулину да је Лазаревић непожељан на Војној академији

Mogerini poručila Vučiću i Vulinu da je Lazarević nepoželjan na Vojnoj akademiji

30 oktobra 2017

KANCELARIJA visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini saopštila je povodom angažovanja generala Vladimira Lazarevića, koji je u Hagu osuđen zbog ratnih zločina na Kosovu, kao predavača na beogradskoj Vojnoj akademiji, da bi Srbija trebalo da poštuje evropske standarde, a da je to imenovanje suprotno njima.

„Očekujemo da politički lideri poštuju žrtve prošlih sukoba i da iskreno promovišu pomirenje na zapadnom Balkanu, koje je od suštinskog značaja za stabilnost, mirnu budućnost i prosperitet. Politički lideri treba da predvode sve napore za prevazilaženje teškog nasleđa prošlosti i da konstruktivno iniciraju međusobno poverenje, dijalog i toleranciju, navodi se u odgovoru koji je prištinskom portalu gazetaexpress.com dostavila portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

U odgovoru se dodaje da Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU ne može da odstupa od tih principa, dok se imenovanje osobe koja je osuđena za ratne zločine u Vojnoj akademiji smatra protivnim evropskim standardima.

Protiv imenovanja Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji se izjasnio i predsednik Kosova Hašim Tači koji je pre nekoliko dana izjavio da će Lazarević „sa ponosom predavati o modernim metodama koje je njegov režim i on sam koristio u prošlom veku u pokušaju etničkog čišćenja na Kosovu“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Damir says:

  Onda se sve zrtve trebaju postovati!

 2. Dusan says:

  to je laz. ne postoje evropski standardi koji se ticu tih pitanja. lupetanja i pritisak nicim izazvan.

  • Velika Metla says:

   U eu-rajhu ne postoji ništa do golog interesa,a taj interes će da ih uništi!

 3. Batina says:

  Sta jos oce ta profuknjaca briselska?

  • Mali says:

   Hoce Dzoa Maksima Budzu,zvanog Rutko Dokolenko/sina Steve Kobasicara

 4. slobo says:

  Koji idioti .Svi su ratni zlocinci oni za koje ova gamad odluci da u su zlocinci .Medju njima nema zlocinaca ma sta uradili .Mogu kako hoce samo nece dokle hoce .( sto bi rekla nasa poslovica)

 5. Mi says:

  Politička podobnost, na evropejski način, hoće li nam se skinut sa vrata preplaćene opajdare. "Boj se ovna, boj se govna, pa kada ćeš živeti" Pokojni Meša Selimović.....

 6. goran says:

  Kakva glupost, kakva nadmenost, najobicnija cinovnica bi da uredjuje sta se sme a sta ne sme u dalekim zemljama. Ljudski sljam i otpad, kao i njeni poslodavci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *