МОГЕРИНИ: Санкције Русији остају чак и ако Трамп попусти!

MOGERINI: Sankcije Rusiji ostaju čak i ako Tramp popusti!

14 novembra 2016

mogerini-720

Ministarka spoljnih poslova Evropske unije Federika Mogerini poručila je da će EU nastaviti sa svojom politikom prema Rusiji čak i ako nova američka administracija promeni svoj odnos prema Moskvi.

– Znate, EU ima vrlo principijelan stav prema ilegalnoj aneksiji Krima i prema situaciji u Ukrajini. To se neće promeniti, bez obzira na moguće promene kod drugih  -poručila je tokom jučerašnjeg dana Mogerini nakon večere sa ministrima spoljnih poslova EU.

– Vidim potrebu Evrope da ojača svoju odbranu, bezbednosnu agendu i kooperaciju, bez obzira na promenu administracije u SAD – istaknula je za vreme jučerašnjeg neformalnog sastanka. Danas se u Briselu održava formalni sastanak EU ministara spoljnih poslova gde će se raspravljati o ovim pitanjima, ali i o predlogu osnivanja sedišta evropske vojske.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Boki says:

  Pametno , ne treba Rusima sad odmagati ...

 2. milovan says:

  Ova kobiletina umislila da je Ukrajina Nemacka ili Duceova pkrajina,a ne deo Carske Rusije koju Lenjin i Trocki raskomadase.Isprzicete vi poganu gubicu na Ukrajini,ito gadno.

 3. Kulak says:

  Krim je naš,a tvoj pakao.

 4. Kosovac says:

  Nije Federika Mogerini ministarka spoljnih poslova Evropske unije. Evropska Unija nema ministarstvo, ima samo „Agenciju za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku“, Verovatno je ona portparol, ne verujem da bi neko normalan ovoj ćurki dao neku odgovornu funkciju. Portparol, služi da odvrati pažnju od Tajnih, a da se budale čude………. Evropska Agencija za spoljnu politiku vrši privid neke kobajagi politike, da bi stanovništvo EU imalo za šta da se uhvati. Kao slepac za štap. Štap kucka, kucka, i vodi slepca po zvuku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *