МОГУЋ ВЕЛИKИ ШОK за Русију и преокрет

MOGUĆ VELIKI ŠOK za Rusiju i preokret

2 jula 2021

Na jesen, Nemačka će biti domaćin parlamentarnih izbora koji bi mogli ozbiljno da utiču na sudbinu gasovoda Severni tok 2.Nemačka kancelarka Angela Merkel neće još dugo zauzimati mesto šefa države. U septembru će se u Nemačkoj održati izbori za Bundestag, usled čega će biti poznato ime novog nemačkog lidera.

Potencijalni naslednici Merkelove mogu biti njen saveznik iz CDU-a Armin Lašet, Olaf Šolc iz SPD-a, ili Analena Berbok iz stranke Zeleni.

Prva dva kandidata nisu davali oštre izjave o Rusiji i da podržavaju izgradnju SP-2. Ipak, stav Analene u odnosu na Rusiju i gasovod je suštinski drugačiji. Donedavno je ona bila ta koja se smatrala favoritom za mesto nemačke kancelarke, što je Moskvi ukazivalo na određene probleme.

Nemački politikolog Aleksandar Rar primetio je da se danas odnos snaga u Nemačkoj razlikuje od onog od pre nekoliko meseci.

Prema njegovim rečima, hrišćanske demokrate imaju mnogo veće šanse za pobedu. Ali čak i ako Zeleni ipak pobede na izborima, moraće da naprave koaliciju za formiranje vlade.

Problem je u tome što nijedna druga stranka u Nemačkoj ne deli njihov stav o Rusiji. Pored toga, politička gledišta verovatno neće naterati Analenu da deluje suprotno ekonomskim interesima Berlina, a „SP-2“ je za njega od vitalnog značaja.

„To bi samo dovelo do ekonomskih gubitaka u samoj Nemačkoj, jer je ovoj zemlji potrebna velika količina gasa. Dakle, neće sve biti tako katastrofalno zastrašujuće, ali atmosfera će biti uzburkana“, rezimirao je politikolog.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. padre says:

  U stvari, to bi bio veći šok za Nemaćku!Slediće se na zimu!

 2. toza says:

  ne znam otkud bombasticni naslovi SP 2. Na nemacku je svih ovih god vrsen strasan pritisak, a da imaju jeftiniji izvor za grejanje i industriju, otkacili bi ruse u startu. posto nemaju, pragmaticni nemci ce SP2 gurati do svojih domova i fabrika, protivno zelji amerike i sovinista i banderinih sledbenika u kijevu..

  • Muta says:

   ovde su stvari jednostavne, nemcima ce da svane, a naonacijima u kijevu ce da se smraci sa gasom..a zima u kijevu ce za 2-3 meseca..tako je to kad se slonovi dokace u zagrljaj, trava strada..e pa sad ukrajinci umesto ka donbasu pocistite sopstveno...

 3. milorad5 says:

  Isključiće im gasovod sigurno.I šta sad?Ništa...mislim da će rusi uskoro izvući jedini pametan i moguć zakljjučak u vezi celog čopora sa zapada a onda..jo si ga njima.Za sada se još nadaju zdravom razumu ali računanje na zdrv razum sa DANAŠNJIM zapadnim političarima je apsolutna glupost.A teko ovi što dolaze ,pa to je sve uslovljeno pavlovlejvim efektom komp.igrica i filovano narkoticima,tu bre nema nikoga sa kim može da se priča duže od 5 min.i TO je glavni razlog nuk.istrebljenja koje dolazi,mada može biti i virus nebitno je.Milijarde će umreti vrlo uskoro,10-15 god.max.i to je DOBRA i ŠIROKOGRUDA prognoza.

 4. doktrina soka says:

  Treba njima zavrnuti gas preventivni,da vide na delu kako im funkcionise drzava.Dosta vise te zajebancije sa zapadnim partnerima. Putine urazumi se.

 5. Erulian says:

  Inteligentan naslov, Nemci će pred zimu otkazati jeftini Ruski gas. Garanttt

 6. Rista says:

  Ja mora da sam sanjao, ali koliko je meni poznato, Amerika je ukinula sve sankcije prema Toku2, odnosno prema zapadnim kompanijama koje su učestvovale u izgradnji. Šta ćemo ako nisam sanjao? Kažem, više mi nije jasno, jer sam ja mislio da su te sankcije ukinute pre par nedelja. I lepo piše da je računica Amerike jednostavna. Treba malo popraviti odnose sa Nemačkom. Ne bih dalje, samo ću da čekam i slušam.

 7. Rocky says:

  Za Srbe i Srbiju bi bilo sjajno da su švabovi otkazali gasni aranžman sa Rusima.Zbog te trgovine sa švabama Rusija svih ovih godina samo gleda neprekidno švapsko antisrbsko divljanje,jer šta možemo kad našim oligarsima nikad dosta para.Švapski gad uskoro dolazi da mrcvari Srbe u Posri i Hercegownini,a Rusi će po običaju par rečenica tipa:tak nje možno naši zahodni partnjori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *