МОЛДАВИЈА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА РУСИЈОМ?! Немачка шаље наоружање

MOLDAVIJA SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM?! Nemačka šalje naoružanje

10 januara 2023

Nemačka će Moldaviji isporučiti seriju oklopnih transportera Piranha.

Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Moldavije, prenosi dopisnik PolitNavigatora.Broj borbenih vozila je nepoznat. Oprema će u zemlju stići 10. januara. Sporazum između Ministarstva odbrane Moldavije i nemačke strane potpisan je u oktobru 2021. godine, navodi Ministarstvo.

Moldavska vojska je godišnje dobijala najmanje 1,2 miliona dolara preko američkog programa inostranog vojnog finansiranja.U Moldaviji je 2017. godine otvoren biro za odnose sa NATO. Kišinjev je početkom 2022. odobrio novi plan saradnje sa alijansom u cilju modernizacije bezbednosnog sistema zemlje i pokretanja ažuriranog programa za profesionalni razvoj vojnih stručnjaka.

Istovremeno, prema istraživanjima javnog mnjenja, samo 25 odsto stanovništva je za ulazak Moldavije u NATO. U decembru je broj pristalica vojnog saveza pao za još 2% u odnosu na novembar.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  E, Moldavija ce izgaziti Ruse, do balcaka. Samo sto nije.

 2. milorad5 says:

  hahahhha,na primeru moldavije se jasno vidi kako se postavlja garnitura stranih agenata na vrh vlade i uprave.AGENTI se spremaju za rat ali SAMO 25% stanovništva MISLI da će imati rat sa rusima,da su ugroženi od rusije i da treba da udju u NATO,SMEŠNO.Realno moldavija će biti gurnuta u rat sa rusijom za račun NATO pakta ako ljudi tamo ne preduzmu nešto u vezi toga.NEMA tako male i nenaoružane države i nacije koja nije podesna da UMRE za NATO CILJEVE:)Moldavska ratna opereta bi trebala da se završi hapšenjem i STRELJANJEM vrha ove lažno montirane vlade,to bi zaista bio dobar primer šta plaćenici dobijaju za veleizdaju, sve zavisi od gradjana moldavije.Sreća nisu oni tako glupi kao ukri ili poljaci:)strpaće rumunskog agenta u zatvor sigurno.

 3. Petrovgrad says:

  Ovo je sada ozbiljna stvar. Moldavija je sila.

  • Velika Metla says:

   Ne zna se samo ko je veća sila, dal* MontePrkno jal* Moldavija. Mrtva trka. U svakom slučaju imaju po dva vojnika...., jedan nosi pušku, a drugi onu krpetinu koju zastavom nazivaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *