МОМЕНТАЛНА РЕАKЦИЈА АМЕРИKЕ НА СРБЕ! Ево шта кажу на формирање новог ПОЛИЦИЈСKОГ ОДРЕДА Републике Српске

MOMENTALNA REAKCIJA AMERIKE NA SRBE! Evo šta kažu na formiranje novog POLICIJSKOG ODREDA Republike Srpske

16 aprila 2019

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH je upoznata s činjenicom da je Vlada Republike Srpske podržala predložene amandmane na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima koji bi se mogli iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske te će tražiti dodatne informacije o nameni tog sastava.

Iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH saopštili su da će tražiti ove informacije, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan ovlaštenja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.Naglasili su da Sjedinjene Američke Države podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u BiH koje poštuju svoje specifične nadležnosti, delotvorno koordinišu aktivnosti s drugim bezbednosnim agencijama te deluju ispravno u skladu sa zakonom, bez političkog uticaja.

Navedenim zakonskim rešenjem nastojanje Vlade Republike Srpske je da se zbog različitih bezbednosnih izazova utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije te je propisano da će „policija rezervnog sastava imati ista ovlaštenja kao i redovna policija u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima da bi bio postignut maksimalni nivo sigurnosti osoba i imovine, naročito u periodu kada se očekuje povećanje intenziteta migrantske krize“.

 

KOMENTARI3 komentara

 1. crni đorđije says:

  Ma boli vas više Q... za nama i šta mi radimo,fašisti!Ko ate vi da se vama mora objašnjavati štaćemo mi raditi u svojoj državi.

  • milan says:

   Starom Rimu se je uvek podnosio izvestaj. Navikli na to i USrAnci, samo jbg nisu SRBI na to navikli, barem velika vecina :)

 2. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Kaubojska ambasada...oni bi da se junače samo pred nenaoružanim ljudima kao sa indijancima, samo takvi ratiovi za njih su fer ratovi. Samo što mi takve ratove ne volimo, i mi volimo da smo naoružani tako da naše neprijatelje sa nacističkog Zapada dočekamo kako i zaslužuju a njihove balkanske vazale u 2.rundi potpuno satremo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *