МОМЕНТАЛНА РЕАKЦИЈА АМЕРИKЕ НА СРБЕ! Ево шта кажу на формирање новог ПОЛИЦИЈСKОГ ОДРЕДА Републике Српске

МОМЕНТАЛНА РЕАKЦИЈА АМЕРИKЕ НА СРБЕ! Ево шта кажу на формирање новог ПОЛИЦИЈСKОГ ОДРЕДА Републике Српске

16 априла 2019

Амбасада Сједињених Америчких Држава у БиХ је упозната с чињеницом да је Влада Републике Српске подржала предложене амандмане на Закон о полицији и унутрашњим пословима који би се могли искористити за формирање резервног састава полицијских снага Републике Српске те ће тражити додатне информације о намени тог састава.

Из Kанцеларије за односе с јавношћу Амбасаде САД у БиХ саопштили су да ће тражити ове информације, посебно имајући у виду чињеницу да су неке од надлежности изван овлаштења Министарства унутрашњих послова Републике Српске.Нагласили су да Сједињене Америчке Државе подржавају развој професионалних полицијских агенција на свим нивоима у БиХ које поштују своје специфичне надлежности, делотворно координишу активности с другим безбедносним агенцијама те делују исправно у складу са законом, без политичког утицаја.

Наведеним законским решењем настојање Владе Републике Српске је да се због различитих безбедносних изазова утврђују формалноправни услови за успостављање резервног састава полиције те је прописано да ће „полиција резервног састава имати иста овлаштења као и редовна полиција у складу са Законом о полицији и унутрашњим пословима да би био постигнут максимални ниво сигурности особа и имовине, нарочито у периоду када се очекује повећање интензитета мигрантске кризе“.

 

KOMENTARI3 коментара

 1. crni đorđije says:

  Ma boli vas više Q... za nama i šta mi radimo,fašisti!Ko ate vi da se vama mora objašnjavati štaćemo mi raditi u svojoj državi.

  • milan says:

   Starom Rimu se je uvek podnosio izvestaj. Navikli na to i USrAnci, samo jbg nisu SRBI na to navikli, barem velika vecina :)

 2. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Kaubojska ambasada...oni bi da se junače samo pred nenaoružanim ljudima kao sa indijancima, samo takvi ratiovi za njih su fer ratovi. Samo što mi takve ratove ne volimo, i mi volimo da smo naoružani tako da naše neprijatelje sa nacističkog Zapada dočekamo kako i zaslužuju a njihove balkanske vazale u 2.rundi potpuno satremo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u