МОМИР БУЛАТОВИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ о Милу Ђукановићу!

MOMIR BULATOVIĆ IZNEO ŠOKANTNE DETALJE o Milu Đukanoviću!

2 januara 2019

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore i premijer SRJ osvrnuo se na odnos sa aktuelnim šefom crnogorske države Milom Đukanovićem, a zanimiljivo je da je sa nekadašnjim političkim protivnikom danas komšija:

– Mi smo dva različita sveta. Pozdravimo se, prosto, to je normalno. Ja na neki način razumem teret koji ima Milo Đukanović. Slažem se sa onim što je Matija Bećković rekao – dao bi on grdne pare da može toga da se ratosilja. To je, inače, potpuna podvojenost jedne ličnosti, to ne može dugo da traje. Kada bi Milo Đukanović imao neku realnu alternativu, a mislim da mu se ona može ponuditi, on bi preokrenuo taj svoj ćurak i vratio Crnu Goru kući. Mislim da bi to bilo spas i za njega, i za celu Crnu Goru – kazao je Bulatović.Milo Đukanović je kao predsednik vlade bio izuzetno uspešan zato što je imao dobre odnose sa Srbijom, tvrdi Bulatović.

– U ekonomskom smislu, u ondašnjoj SRJ naša privreda je bila na nivou statističke greške. I kad ja nešto zamolim Slobodana Miloševića, on pozove Mirka Marjanovića i tada Milo Đukanović postane uspešan privrednik. Jednom se desilo da smo zakasnili na neki sastanak i ja sam rekao Miloševiću: „Stvarno je JAT kasnio, da li možeš da nam daš pare da kupimo avion?“ I mi smo kupili avion, a platila ga je „Elektroprivreda Srbije“. Znači, bio je uspešan i dobar privrednik zato što je, šta god mu je falilo, dobijao iz Srbije. E, sad on to zaboravlja. Razvija neke druge veze koje nisu baš zakonite, tu postoji ogromna količina novca koja se valja u ilegalnim sferama, i upravo zato ga Zapad koji sve to kontroliše i koji sve to zna pušta – ispričao je Bulatović.

Na pitanje da li je Đukanovićeva omiljena pesma i dalje „Znam za jedan grad, zove se Beograd“ odgovara:

– Ne znam, nismo pevali zajedno, ali znam da je voleo da dođe u Beograd i mislim da mu sada teško pada što ga ne posećuje. Godinama smo nas dvojica znali da se ovde lepo provodimo. Ja imam tu privilegiju da to mogu da nastavim, a on je nema.

(Večernje novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  Cnjgora je završila svoje famozne meamorfoze, a sada ih pokazuje Makedonija. Makedonski predsednik Djordje Ivanov rekao je danas da u ovoj godini očekuje da i makedonska vojska dobije ono što joj pripada, tj. da Makedonija postane članica NATO-a. Ovim obadve zemlje pristale su na dobrovoljnu okupaciju. Kosovo priprema svoju vojsku i samo čekaju priznanje da je uvedu u NATO. U BIH od ranije NATO ima neki svoj sastav i ako je tačno da je Tramp predložio pravljenje velike Albanije (na uštrb dela Srbije i ostalih okolnih zemalja) i velike Srbije (na uštrb dela BIH), da li oni zapravo žele da izazovu obnavljanje sukoba u BIH? U takvom pretpostavljenom slučaju za koliko bi oni povećali svoje već prisutne NATO snage u BIH! Hm, a onda razni analitičari ponavljaju da svet još nije u ratu samo će stradati male zemlje ili će pristati dobrovoljno da budu okupirane, a neke mogu da stradaju i dvaput.

 2. Velika Metla says:

  Nalupa se ti Momire,za sve pare! Kakav crni povratak Mila Đukaja??? Ogrezao je on u svemu lošem,da SAMO svilen gajtan može da ga spasi! A i da se "vrati"sa sve svojim "montenegrinima"imati ćete uvek mogućeg izdajnika,jer JEDNOM IZDAJNIK UVEK IZDAJNIK! Takav ološ od politikanta i njegovih sledbenika NIKO iole normalan i dostojanstven ne želi u svom okruženju!

 3. Slobodanka says:

  Car Milo ima teret za koji bi dao grdne pare da ga se ratosilja. "To je potpuna podvojenost jedne ličnosti, to ne može da traje dugo." - Zbog želje da ima grdne pare i vlast on je baš zato prihvatio taj teret, i dok je njega biće i tog tereta, tj. on lično nikad se neće osloboditi te podvojenosti. Ambivalentnost (ili podvojenost, podeljenost) znači da u jednoj ličnosti postoje sasvim suprotne emocije, stavovi i težnje u odnosu na neki objekt (osobu, predmet, ideju...). Ali kod Mila nema podeljenosti spram stava i ideje da on uvek bude car, očigledno je da u tome ima uspeha. Zato sve ostalo za njega nije značajno, nema vrednost. Što je on spolja iz Crne Gore takav prema Srbiji, ali puno više zabrinjava koliko je takvih u samoj Srbiji. Srbija treba pod hitno i što pre da se oslobodi svojih nekarakternih i ambivalentnih likova pa će automatski imati manju potrebu da se žali i na Mila i na ostale.

 4. Slobodanka says:

  Od priče o kupovini tog aviona za Crnu Goru sredstvima Srbije pa do potrebe da danas zarađuje na mržnji prema Srbiji jasno je da je to PARAZIT. Pogledajte koliko na parazita liči. Parazit je organizam koji se hrani na račun drugog organizma, organizma domaćina, i to u toku dužeg vremenskog perioda. Kao posledica takvog specifičnog načina života kod parazita se javlja niz adaptacija koje se ogledaju u tome da neki organi zakržljaju ili nestanu i na njihov račun se razvijaju neki drugi. Kod Mila ne fali organa nego je nestala etika i moral, nestala je stara tradicija i razvija neke nove običaje i novu tradiciju. Koliko Srbija ima svojih sopstvenih parazita? Oni su za nas veća opasnost jer paraziti ne samo da izazivaju promene na domaćinu, nego mogu i da ga usmrte. Zatim paraziti će se preseliti na neki nov objekt, a nama neće čestito podići ni spomenik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *