МОМИР БУЛАТОВИЋ је пре 10 година рекао шта МИЛО ПЛАНИРА и шта ће урадити! СВЕ ЗБОГ ТАЈНОГ ДРУШТВА (ВИДЕО)

MOMIR BULATOVIĆ je pre 10 godina rekao šta MILO PLANIRA i šta će uraditi! SVE ZBOG TAJNOG DRUŠTVA (VIDEO)

11 januara 2020

Svedočenje bivšeg predsednika Crne Gore baca novo svetlo na kontroverzni zakon o otimanju imovine Srpske pravoslavne crkve, kao i o namerama Mila Đukanovića.

Novinar ruske televizije Evgenij Baranov objavio je na svom profilu na Fejsbuku deo intervjua sa bivšim predsednikom Crne Gore Momirom Bulatovićem, koji je urađen 2010. godine.U svom izlaganju Bulatović iskreno, kao u ispovesti, govori o relikvijama koje se čuvaju u manastirima Crne Gore, o njihovim duhovnim vrednostima, ali i o tome kolike su sume novca „u igri“ kada su one u pitanju.

Bulatović kaže da mu je u posetu došla visoka delegacija Malteškog reda i ponudila 150 miliona dolara za tri relikvije koje se nalaze u posedu Srpske pravoslavne crkve. Kako sam priznaje — to je bio veliki novac, posebno za zemlju pod sankcijama, ali je otišao kod mitropolita Amfilohija da razgovaraju. Tada je, kaže Bulatović, shvatio svoju grešku što je tako i pomislio, ali i njihovu vrednost u svakom pogledu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  PA vidim ja da su pare u pitanju. Jedni bi da uzmu zbog para, a drugi ne daju zbog duhovnosti.;)

 2. Branimir says:

  Poruka je ustvari da se te relikvije trebaju EVAKUISATI sto prije na sigurno mjesto van Crne Gore. U RS na primjer na cuvanje. Mi cemo to sigurno vratiti i braniti i zivotima ako treba.

  • Vasiljka Dožić says:

   Nije baš ni Momir bio cvećka, čuj da ide kid Amfilohija da pita da prodaju svetinje? to niko nebi, izdao je on i Slobu, pa se pokajao!

 3. Gagi says:

  Sve te relikvije treba vratiti odakle su dosle, to je Rusija. U jednom istorijskom momentu, Rusija je bila strasno napadnuta od antihrista i tek ih se nedavno delimicno ratosiljala. U prvom ratu, Srbija je dala ogromne zrtve za svoju slobodu i hristoliko lice svog naroda, to ih je preporucilo u odluci da se trajne hriscanske relikvije sacuvaju u Srbiji. Posto se Rusija u zadnjim decenijama izuzetno duhovno uzdigla, za razliku od nas, tu nema neke velike dileme. Premestaj relikvija je narocito vazan jer je antichrist zavladao na podrucju gde se one nalaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *