МОНАХ АНТОНИЈЕ ПОДИГАО СРПСКУ ЈАВНОСТ: Порушиће и оскрнавити све и на крају рећи “опростите, погрешили смо“ – (ВИДЕО)

MONAH ANTONIJE PODIGAO SRPSKU JAVNOST: Porušiće i oskrnaviti sve i na kraju reći “oprostite, pogrešili smo“ – (VIDEO)

5 septembra 2015

antonije-640x374Šta je sve Gračanica Valjevska doživljavala, preživela i šta će je snaći, kako se njena dalja odbrana priprema i naseljava obližnje napušteno selo sazanajemo iz intervjua sa ocem Antonijem za KM Novine.

Nauka i Crkva kažu da je projekat brana „Rovni“ pogubna ideja, „Crkva to malo stidljivo kaže ali nju ne čine samo sadašnji živi sveštenici i vladike već je to nasleđe svih naših svetitelja, i svih onih sada pobožnih i svih onih koji će sutra doći. Znači ovo je njihovo vlasništvo, i Božije i ničije više“ kaže za KM Novine monah Antonije koji godinama stražari kraj Gračanice valjevske istrajavajući u njenoj odbrani od napasnika.

Neko je pokušao da branu „Rovni“ i taj projekat opravda lažima da je brana starija od nemanjićke svetinje i zdrave izvorske vode koju ceo region pije. Ovde nikome nije neophodna voda a „državna banda laže narod da je ovo 30 godina projekat od nacionalnog značaja“ a za sve te godine niko nije ožedneo, niti je bilo nestašice vode, objašanjava otac Antonije.

POGLEDAJTE VIDEO:

„I sada, brana je savršeno nepripremljena za punjenje. Daleko je od toga da su radovi ovde završeni. Sve je pod rastinjem, cela teritorija brane. A smeta im Gračanica kao zastava Božija i znak da je brana „Rovni“ poguban projekat. Ako pune vodom do ispod nivoa crkve, jezero se može koristiti u turističke svrhe i kao zaštita od poplava i nizašta više“ kaže otac Antonije.

O daljim planovima za odbranu Gračanice kod Valjeva, o tome zašto sami građani Valjeva ne dolaze u odbranu, kako je vlast našla posao najrevnosnijim stražarima i tako ih odvukla od manastira, o čudima Gračanice i već spremljenoj anti-propagandi u manastiru Ćelije koji su ovaj manastir isključili iz nemanjićkih zadužbina i na mesto nje navode manastir Ćelije – možete čuti od samog monaha Antonija. Šta možemo očekivati ako ona bude „podvodno konzervirana“ odnosno, s obzirom da taj termin ne postoji u svetu kao ni takva vrsta konzervacije, šta je onda namera rušitelja iz vlasti koje otac Antonije proziva imenom i prezimenom, poslušajte u ekskluzivnom intervjuu za KM Novine.

Kao što ste čuli, monah Antonije se na ovome neće zaustaviti već su najavljeni i slede protesti svakog meseca u Valjevu koji će biti održani 22. septembra, 20. oktobra, 24. novembra i 29. decembra, svi u centru grada sa početkom u 17 časova.

Stevo Mrđen (KM novine)

KOMENTARI4 komentara

 1. miroslav says:

  Satanisti na vlasti to je.Nista drugo.

 2. Svetislav says:

  Satanisti i sluge demona ruse Srbiju!

 3. Božo says:

  Bog ti pomogo oče-Antonije, da ti da snage da se izboriš sa banditima. Gledao sam snimak kako ruše bagerom, skoro 40 min. Ostala je samo Crkva. Mora neko svešteno lice da se usprotivi i narod Srpski malo probudi.

 4. Paštrović says:

  Ako narod srbski boli "ona stvar" za pravoslavnu hrišćansku bogomolju, što da onda ove koji ruše boli "đokica"? Ako je šabacki Lavrentije ("Ali Baba i 40 'ajduka") i dalje episkop SPC, što se onda neko od monaha uopšte buni? Ako je srbskoj crkvi i dalje "CAPO" vaseljenski masono-ekumenista Vartolomej, što onda to trtomudi ovaj nevoljnik?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *