MONIKA LEVINSKI PREKINULA ĆUTANJE: Bil Klinton me je iskoristio

MONIKA LEVINSKI PREKINULA ĆUTANJE: Bil Klinton me je iskoristio

7 maja 2014

monica-lewinsky-3Bivša ljubavnica Bila Klintona, Monika Levinski je prikinula višegodišnje ćutanje i rekla da je tokom skandala poželela i da se ubije, objavio je „Venti fer“ u ekskluzivnom članku.

– Duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsednika Klintona – započela je Monika prvu ispovest nakon dugog niza godina ćutanja.
– U nekim krugovima smatraju da mi je Klinton platio da ćutim. Zašto bih se inače suzdržavala od toga da progovorim o svemu, misle oni. Uveravam vas da je to daleko od istine. Konačno sam odlučila da dam mojoj prošlosti svrhu, a koliko će me to koštati, uskoro ću saznati.

Zasad su objavljeni tek isečci članka, koji će u celost „Veniti Fer“ objaviti za nekoliko dana, a u njemu je ona ostala pri tome da je njena afera s Klintonom bila između dve odrasle osobe koje su pristale na nju.

Ono što ju je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

– Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći – smatra Levinski i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donele preko 10 miliona dolara.

– Nije mi se činilo da radim ispravnu stvar – otkrila je Lewinsky.

Poslije afere je živela u Londonu, ge je magistrirala socijalnu psihologiju. Živela je i u Los Angelesu, Njujorku i Portlandu.

Jedan od događaja koji ju je posebno potresao dogodio se se 2010. godine kada je brucoš Tajler Klementi (18) tajno snimljen dok se poljubio s muškarcem zbog čega je počinio samoubistvo.

Levinski piše da je plakala kada je čula za taj slučaj, zbog čega je njena majka bila posebno uznemirena.

– Proživljavala je 1998. godinu kada me nije ispuštala iz vida. Tada sam bila sklona samoubistvu pa je nedeljama bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koje sam proživljavala bojala se da se ne ubijem. Bojala se da ću doslovno umreti od srama – tvrdi Monika.

Tragedija mladog studenta je promenila značenje njene patnje.

– Možda ću, ako podelim svoju priču, pomoći drugima u trenucima njihovog najvećeg poniženja. Pitam se kako pronaći i dati svrhu svojoj prošlosti – kaže Levinski.

– Možda sam i prva osoba čije je globalno poniženje došlo zahvaljujući internetu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *