МОНСТРУМ! Ево какве злочине је чинио Кадри Весељи – ГОСПОДАР КОСОВА

MONSTRUM! Evo kakve zločine je činio Kadri Veselji – GOSPODAR KOSOVA

11 septembra 2018

KADRI Veselji, predsednik prištinske Skupštine, šef je kosovskog podzemlja. Osnovna delatnost mu je krijumčarenje narkotika i akcizne robe, a kontroliše i trgovinu belim robljem i ljudskim organima. Vlasnik je i „Kosovo petrola“.

Ovo, za „Novosti“, priča pukovnik Slavko Nikić, bivši dugogodišnji obaveštajac MUP Srbije, koji je na terenu na području Kosmeta tokom devedesetih isleđivao Veseljija:

– On je na čelu jedine mafije na Balkanu, jer su sve kriminalne grupe iz drugih država bivše Jugoslavije samo detašmani albanske mafije. Kad malo zagrebete u istrazi, vidite da im je šef na Kosovu. Desetak naših kriminalaca duguje mu od 200.000 do 500.000 evra.Nikić kaže da je krajem osamdesetih Veselji angažovan u jednoj od albanskih patriotskih organizacija za organizovanje oružanih grupa i izvođenje terorističkih napada.

– Sa Hašimom Tačijem bio je izvršilac napada na policijsku patrolu na pružnom prelazu kod Glogovca 1997. godine, kada su ubijena četiri, a ranjena tri policajca. Posle toga je pobegao u Cirih i u Švajcarskoj dobio politički azil. Tamo je bio deo Haradinajeve grupe lopova i džeparoša.

Nikić navodi da je po povratku Veselji rukovodio jedinicom koja je po svemu bila vojna formacija, osim što nije imala nijednog zarobljenika:

– Koga Veselji nije streljao, preprodao ga je za organe. Srpskim zarobljenicima uzimali su krv do poslednje kapi. Deo su davali svojim ranjenicima, a deo prodavali. Veselji je kasnije zadužen da zataška i spreči istragu o trgovini organima.

Nikić ukazuje da je svaki zločin u trouglu Priština – Glogovac – Kosovska Mitrovica 1998. i 1999. godine organizovao, a neretko i lično počinio baš Veselji:

– Pitaću samo kakve veze ima sa ubistvom potpredsednika Opštine Kosovo Polje Zvonka Bojanića, koji je izveden iz kuće u Slatini, odveden do Careve česme gde su ga ubili i gazili kolima. Može li Veselji da odgovori zašto je dozvolio da Bojanić bude ubijen. Možda zato što je bio bogat, pa ga je prethodno opljačkao. Nijednu žrtvu Veselji nije propustio da opljačka.

LJIMAJEV STRAVIČAN ZLOČIN

PUKOVNIK Nikić priča da je pod direktnom komandom Fatmira Ljimaja, kojeg sada pokušavaju da postave za šefa pregovaračkog tima sa Beogradom, u selu Klečka silovana devojčica od deset godina. Nju su zatim ispred majke i bake zapalili, a njih dve naterali da gledaju.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad says:

    to je ppravo lice kosovske "države".Meni je smešno da je grupica lopova i mafijaša napravila toliki haos tamo, oni nisu OTPORNI na metke i nije bio nikakav provblem da se likvidiraju, ali očigledno je da neko i DAN DANAS RADI ZA NJIH U BEOGRADU i dok se to ne reši oni su bezbedni.Svak organizovana država ili čak grupacija ljudi koji su pod napadom ovakve HIJENE bi sve učinila da mu dodje glave što brže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *