МОНСТРУМИ: Американци били спремни да на Јапан баце још 12 атомских бомби

MONSTRUMI: Amerikanci bili spremni da na Japan bace još 12 atomskih bombi

16 avgusta 2015

hiroshima-nagasaki-1Sjedinjene Države nisu nameravale da – nakon uništavanja Hirošime i Nagasakija – prestanu sa atomskim bombardovanjem Japana.

Kako objavljuje The Daily Beast, pozivajući se na vojne arhive SAD koji su postali dostupni posle 70 godina, Amerikanci ne samo da su bili već bezmalo napravili bombu za treći udar, nego su planirali još – 12!

Dešifrovani razgovori američkih vodećih generala i vojnih eksperata, pokazali su, naime, da je a-bomba za treći udar po Zemlji izlazećeg Sunca već bila bezmalo kompletirana na Marijanskim ostrvima i da je mogla da bude bačena 19. avgusta 1945. godine.

Pročitajte još:

Ovo je poverljiv izveštaj sovjetskog ambasadora o Hirošimi i Nagasakiju!

DUGO SKRIVANA TAJNA: Japan nije kapitulirao zbog američkih atomskih bombi nego zbog vojske Sovjetskog Saveza

Otkrilo se takođe da su se Amerikanci spremali za serijsku proizvodnju još 12 bombi i da su nameravali da Japancima prave „nove Hirošime” – sve dok se ne predaju.

O izboru novih ciljeva za atomske udare odlučivao je specijalni vojni komitet. Sada je jasno da su sudbinu Hirošime i Nagasakija mogli da dožive još i drugi veliki japanski gradovi – Kjoto, Jokohama, Kokura, Nigata i Tokio.

Da sve bude još bezočnije i neljudskije, američki stručnjaci i generali su svesno razarali japanske gradove da bi izučili „efekte bombardovanja gradova”.

Mada je Tokio već bio i veoma razoren za vreme američkih avio-naleta, toliko da je u njemu već bilo poginulo 100.000 ljudi, pomenuta „specijalna komisija” nije ni njega isključila sa spiska ciljeva.

Kjoto je ipak bio pošteđen, zahvaljujući okolnosti da je ministar odbrane SAD Henri Stimson, koji je u tom gradu proveo medeni mesec – tražio da se ne bombarduje, naglašavajući da je to “važan kulturni centar”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *