МОНСТРУОЗНИ ЗАПАД – „СКАЈ ЊУЗ“ СЕ РАДУЈЕ АТЕНТАТУ: Фицо је веома проруски настројен, атентат не чуди (ВИДЕО)

MONSTRUOZNI ZAPAD – „SKAJ NJUZ“ SE RADUJE ATENTATU: Fico je veoma proruski nastrojen, atentat ne čudi (VIDEO)

15 maja 2024

Robert Fico je figura koja izaziva velike podele u Slovačkoj i EU, stoga nije iznenađujuće što se ovako nešto dogodilo, rekli su na „Skaj njuzu“ u programu uživo o ranjavanju slovačkog premijera Roberta Fica.

Slovački premijer je jedan od glavnih protivnika članstva Ukrajine u NATO-u, i istakao je da će staviti veto na učlanjenje jer je to, kako je naveo, „put u treći svetski rat“.Osim toga, Fico se snažno usprotivio slanju vojnika i oružja kijevskom režimu, jer kako je rekao, „to bi moglo da dovede do još veće eskalacije sukoba, a Bratislava to ne želi“.

„Zato što je Slovačka određivala kako će se razvijati u budućnosti – kao autoritarna ili zapadnoevropska zemlja. Fico je u vladi kao deo koalicije, ali je održava autoritarnim metodama“, ocenio je britanski medij.

Kako su dodali, Mađarska, Slovačka, Austrija – sve te zemlje sada ne idu putem u korist Ukrajine i umanjuju opšti konsenzus, koji je u ovom trenutku veoma antiruski.„I postoji osećaj da mnoge od ovih zemalja govore: ako Rusi na kraju pobede u ovom ratu, onda bi trebalo da se okrenemo Moskvi, bez obzira kako to definišemo. Ako Moskva izađe iz ovog rata sa prednošću, kako god mi to definisali, onda moramo da vodimo računa o sopstvenim interesima“, naveli su.

Ističu da ako ruski predsednik uspe u Ukrajini, ili čak u delu Ukrajine, da će preuzeti ostatak, a da će zatim Moldavija i Gruzija biti ugrožene, kao i baltičke zemlje.

„Sigurni smo da će Kremlj atentat na Fica predstaviti kao: mirovnjaci u Evropi su u opasnosti, ubijaju se svi koji pričaju o miru, na mestu zvanom NATO – koje je posvećeno ratu protiv majke Rusije“, naveli su ironično na „Skaj njuzu“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miki says:

  Oličenje izopačenog uma.

 2. Ficko says:

  Pre bi se reklo da je to atentat već naručeno ubistvo. I svi koji se tome raduje, na neki način su deo naručilaca.

 3. Mi says:

  Krvožedni Englezi, došli su glave i Zoranu Đinđiću.....

 4. Beli Orao says:

  Đubrad zapadna ne prezaju ni od atentata kad im neko ne piše!

  • Srb says:

   Zapadni genocidasi stoje iza svakog atentata i svakog terorističkog Cina u svetu.

 5. lekovito bilje says:

  Isto su MI-6 POBILI NASU DECU u SKOLI... PS.NAŠ TAKMIČAR DAMIR MIKEC je bio SVETSKI PRVAK U DISCIPLINI STRELJASTVU i nije mogao za tako kratko vreme ispaliti toliko metaka#sram bilo te roditelje tog Koste Kecmanovica sto su dobili pare, fuuj nek ih stigne kletva CARA LAZARA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *