МОНТГОМЕРИ НАЈАВЉУЈЕ: Стижу црни дани за Србију…

MONTGOMERI NAJAVLJUJE: Stižu crni dani za Srbiju…

31 decembra 2017

Bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri ocenio je da će Srbija u narednoj godini imati vitalnu ulogu u sprečavanju eskalacije bilo kakvih regionalnih sukoba, u situaciji kada su delovi regiona još uvek nestabilni, a spoljne sile pokazuju pojačan interes da utiču na razvoj događaja na Balkanu.

„Važno je da se Srbija izdigne iznad situacije, da ne odgovara ne neizbežne provokacije političkih aktera u drugim zemljama regiona i da nastavi da se zalaže za pomirenje“, rekao je Montgomeri Tanjugu na pitanje da prokomentariše šta region može da očekuje u 2018. godini.

Po njegovom mišljenju, problemi u regionu se neće rešiti gledanjem unazad, već samo gledanjem unapred, ka tome kakav region treba da bude, a to znači „ekonomski snažan, demokratski i u razumnoj meri integrisani deo Evrope“.

Opasnost je, kaže, da međunacionalni odnosi ostanu antagonistički i potencijalno nasilni, dok međunarodna zajednica pokušava da reši situaciju u regionu „stavljajući hanzaplast na duboke rane koje ne zarastaju kao što bi trebalo“.

„Ono što sve nas treba da brine je mogućnost da dođe do iznenadne nasilne provokacije poznatih ili nepoznatih počinilaca, koja bi eskalirala poput letnjeg požara i izmakla kontroli“, kaže Montgomeri.

Po njegovom mišljenju, ovo će biti vreme ispita za rukovdstva svih zemalja, a možda posebno Srbije imajući u vidu njenu veličinu i jedinstvenu poziciju.

„I da napomenem da EU i SAD nesvesno rade na uništavanju Briselskog dijaloga, stavljajući teret ispunjavanja uslova suštinski na Srbiju, pri čemu ne vrše podjednak pritisak na kosovske Albance“, zaključio je on.

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  „Važno je da se Srbija izdigne iznad situacije, da ne odgovara ne neizbežne provokacije političkih aktera u drugim zemljama regiona i da nastavi da se zalaže za pomirenje“___________Kad se prevede na srpski ovo znaci: Necemo postovati potpisane ugovore sa vama, ali vi ne smete da nam pravite probleme.

 2. Velika Metla says:

  Nećemo pomirenje! Samo strogu odvojenost od našeih "dobročinitelja" u regionu i njihovih gazda!

 3. goran says:

  Gde si bija kad je grmilo. Naknadno pametni kauboju.

  • Velika Metla says:

   Goran,šta misliš koliko je miliona dolara stavio u džep od droge? Svi oni,elita "duboke države"se nafatirala miliona od droge preko Bondstila!

 4. Kulak says:

  Volim Srbiju

 5. Mali Vuk says:

  Mislim da tebi stizu crni dani jer si tako zasluzio, umirat ces polako u teskim mukama !

 6. ilija says:

  ako ti je tito prodao jugoslaviju nemoze ti prodati srbiju bez DRAZE MIHAJLOVICA i njegovog potpisa ti znas da kod srbina nema kapitilacije ni predaje 20 godina iz srbije izvlacite kapital srbski i bogastvo sa kosova nije ti lako to treba vratiti sto ste nasilno ukrali i oteli

 7. goran says:

  Namlatiti su lovu od droge, ali i od prodaje organa srpskih gradjana. Bondstil je velika klinika gde se sve to pakuje i salje dalje. Da produzi zivot zapadnim demonima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *