МОРАЋЕ УСKОРО ДА СХВАТЕ: Моћ више није на Западу – Са Русијом је сада опасно бити у сукобу било које врсте

МОРАЋЕ УСKОРО ДА СХВАТЕ: Моћ више није на Западу – Са Русијом је сада опасно бити у сукобу било које врсте

26 јуна 2021

Руско руководство, ако је потребно, може да прекине односе са западним земљама, наносећи им тиме значајну штету.

Политиколог Ростислав Ишченко скренуо је пажњу на занимљиву ствар. Пре неколико година руске власти нису говориле о томе да намеравају да напусте сарадњу са Европском унијом, али не тако давно ситуација се променила.Током једне од конференција за штампу, министар спољних послова Сергеј Лавров најавио је спремност Москве да прекине односе са ЕУ ако се и даље буде придржавала санкционе политике.

Истовремено, шеф спољнополитичког ресора приметио је да Русија не тежи таквом развоју догађаја, али ће, ако је потребно, донети ову одлуку.

Антируске санкције Запада на снази су већ седам година. У таквој ситуацији поставља се логично питање: Зашто врховно руководство Русије раније није давало такве изјаве?

Kао што је Ростислав Ишченко приметио, Русија је дуго, са економског аспекта, била усредсређена на Европу и било је могуц́е прекинути трговинске везе с њом само ако би постојала једнако профитабилна алтернатива.

„Лично сам рекао и написао да постоји алтернатива још 90-их, али је та алтернатива тада била апстрактна. Да, постоји Kина, ту је и Далеки Исток и са њима треба да закључимо ове уговоре и створимо одговарајућу логистику и инфраструктуру. Управо то Русија ради последњих 15-20 година“, нагласио је политиколог.

Дакле, наставио је стручњак, данас су сви ризици прорачунати и сведени на минимум. То се не може рећи за ЕУ.

Запад је поставио економску замку за Русију, али је сам упао у њу. Ризик да остане без руских енергетских ресурса и других производа веома је висок и прети огромним и нерешивим проблемима.

С тим у вези, дошло је време да Европа преиспита свој однос према Москви и схвати да је са Русијом опасно бити у сукобу било које врсте.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. M says:

  To će biti razlog više da EUropa podržava USA plan-program vojnog napada na Rusiju,u cilju prisvajanja njenih resursa!Što više vrijeme bude odmicalo,sve više hlapljivih i gladnih očiju u svijetu,će gledati Ruske resurse,da ih otmu!Rusija će taj problem imati dugo i konstantno,i morat će se nositi s tim,a to neće biti lako!USA će puno lakše čuvati i sačuvati svoj prirodni rezervoar-Kanadu i Alasku!

  • milorad5 says:

   možda će biti halapljivi i gladni,možda će mnogi biti u tom stanju,ali izmedju pečurke i laganog skapavanja je ogromna razlika, a uvek ima i slabijih ribica u bazenu a rusi nisu od te vrste.Propasti koja nailazi nad svetom treba MI da se plašimo jer smo MALI i SLABI,rusima i knezima, mogu pljačkaški skakavci samo da prdnu pod prozor.Zapad je oglodjao svoje parče jabuke i sad bi da zagriszu u tudje ali sve što će da zagrizu je trava.Potpuni je jasno da će rusi ŽESTOKO udariti po svakome ko samo pokuša nešto ozbiljnije protiv njih,preti holokaust čitavim nacijama u slučaju napada na ruse,boloje da ne pokušavaju,mada uvel će sde naći budala koja će orva da proba,e kad ta budala dobije po ušima ostalima će biti jasno sve.

 2. Vesko says:

  Ko god je nekoga napao prvi a da nije bio napadnut ili ugrozen, na kraju je bio unisten. U potpunosti. NATO ce biti unisten, ili ce se hijene same ponistiti prije nego plate za svoje zlocine. Nadam se ovoj drugoj opcije ali ne iskljucujem ni prvu gledajuci ove predstave za malu decu jer vidim da gube nerve.

 3. Бели Орао says:

  Све што сад уопштено “ Запад” ради су показивачи његове слабости ! Почели су покер и Русија па и Кина су прихватили игру преко воље али је прихваћена ! Од деведесетих се много тога промјенило па западни влеф у покеру који се наставља је видљив да губе тј да ће га изгубити . Тога су и сами свјесни па из тог и овако бахато понашање са којим крију своју слабост !

 4. Риста says:

  Па ја стално лупам да једноставно прекину ту сарадњу и да им не дају ништа, али онако ристински, преко колена а то не иде баш тако. Углавном, необично ме радује да су стигли до те тачке и неће то стати. Ови не укидају санкције а Русија је све ближе таквог решења. Није то Руска жеља и то ми је јасно, али 7 година , па мора негде почети да се осигурава. Кина јесте сигурна али само док јој треба, а може да се догоди више варијанти како би се Кина натерала на смањење увоза сировина из Русије. Зато ме радује и та вест о Далеком Истоку а им ту још свашта. Није важно колико треба да се Русија одлучи, само нека то буде без превеликих последица и да не дође до пролећа у Русији још за време зиме. Што се тиче тврдње М-а, да би је тако пре напали, не стоји! Они нападају и сада, када Русија непрекидно нуди сарадњу. Дакле, напашће свеједно, а то је већ познато Русији и само купује време колико је то могуће. Мени се необично допада што је најзад почела и оваква расправа. То је својеврсна "бомба" Европи, али не и Америци. Америка користи руске ресурсе преко Кине и нема проблема са тим укидањем руских ресурса у ЕУ. Како год окренеш, ЕУ је испред распећа. То ће Америка искористити али и без тога, ЕУ свеједно спрема напад на Русију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u